Borsada VİOP 30 nedir?

İçindekiler:

  1. Borsada VİOP 30 nedir?
  2. Hissede VİOP nedir?
  3. VIOP Endeksi hangisi?
  4. VIOP nedir nasıl oynanır?
  5. VİOP işlemleri nasıl yapılır?
  6. VIOP ta hangi hisseler var?
  7. VIOP ta hangi işlemler yapılır?
  8. VIOP teminatları ne kadar?
  9. VIOP avantajlı mı?
  10. VİOP akşam seansı kaç?

Borsada VİOP 30 nedir?

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören VİOP BİST 30 endeksi türev piyasaları yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiği finansal varlıklar arasındadır. ... Aynı zamanda Borsa İstanbul'da işlem gören işlem hacmi en yüksek ve en likit ilk 30 hisse senedi VİOP 30 endeksine dahildir.

Hissede VİOP nedir?

Sermaye Piyasası Kurulu'nun(SPK) yaptığı tanımlamaya göre VİOP piyasaları; Borsa İstanbul bünyesinde işlem gören sermaye piyasası araçları üzerine düzenlenmiş vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri ile diğer türev araçlarının elektronik ortamda alım-satımının yapıldığı piyasaların kısa adıdır.

VIOP Endeksi hangisi?

VİOP 30 endeksi; Borsa İstanbul Pay (hisse) Piyasası'nda işlem gören en yüksek hacimli ilk 30 hisseden oluşan BİST 30 endeksinin dayanak varlık olduğu sözleşmedir. VİOP 30 endeksi sözleşmesi yatırımcıya belirli bir vade, belirli bir fiyatta ve belirli miktarda alma ve satma hakkı ve yükümlülüğü vermektedir.

VIOP nedir nasıl oynanır?

VİOP; Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nın kısaltılmış halidir. VİOP'ta türev araçların alım ve satım işlemleri yapılırken, bu işlemler aracı kurumlar üzerinden gerçekleştirilmektedir. VİOP'ta işlemler, belirli seans saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.

VİOP işlemleri nasıl yapılır?

VİOP; Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nın kısaltılmış halidir. VİOP'ta türev araçların alım ve satım işlemleri yapılırken, bu işlemler aracı kurumlar üzerinden gerçekleştirilmektedir. VİOP'ta işlemler, belirli seans saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.

VIOP ta hangi hisseler var?

Hisse Senedi
  • Akbank T.A.Ş. - -
  • Arçelik A.Ş. - -
  • Aselsan A.Ş. - -
  • Birleşik Mağazalar A.Ş. - -
  • Coca-Cola İçecek A.Ş. - -
  • Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. - -
  • Enerjisa Enerji A.Ş. - -
  • Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. - -
Daha fazla öğe...

VIOP ta hangi işlemler yapılır?

VİOP'ta Pay Senedi, Endeks, Döviz, Kıymetli Madenler, Emtia, Yabancı Endeksler, Metal, Elektrik, Borsa Yatırım Fonu Vadeli İşlem Sözleşmeleri işlem görmektedir.

VIOP teminatları ne kadar?

VİOP Başlangıç Teminatları ve Kaldıraç Oranları
Dayanak VarlıkTeminatFiyat
XLBNK1740 TL1150,00
X10XB2050 TL1779,50
EURTRY1090 TL10,43
USDTRY870 TL9,41
10 satır daha

VIOP avantajlı mı?

VİOP'un Avantajları Diğer yatırım araçlarına göre daha az başlangıç yatırımı ile daha büyük miktarda pozisyon alabilme özelliği vardır. Vadeli işlem sözleşmelerinde Teminatın Borsa tarafından belirlenen teminat miktarlarına bağlı katlarına kadar pozisyon alabilme imkânı vardır.

VİOP akşam seansı kaç?

- Akşam Seansı, mevcut durumda 09:30 - 18:15 arasında sürekli müzayede esasına göre düzenlenen normal seansı takiben 19:00 - 23:00 saatleri arasında sürekli müzayede esasına göre düzenlenir. - Bu seanstaki işlemler bir sonraki gün gerçekleşecek işlemler ile beraber takasa konu olacaktır.