Polis Koleji nerede var?

İçindekiler:

  1. Polis Koleji nerede var?
  2. Polis okulu var mı?
  3. Polis Kolejine girmek için kaç puan gerekir?
  4. PMYO neye göre belirlenir?
  5. Türkiyede kaç polis okulu var?
  6. Polis okullarına nasıl girilir?

Polis Koleji nerede var?

Polis Koleji
ÜlkeTürkiye
ŞehirYenimahalle / Ankara, Türkiye Yıldırım / Bursa
TürüPolis Koleji
Eğitim diliTürkçe, İngilizce
4 satır daha

Polis okulu var mı?

PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

Polis Kolejine girmek için kaç puan gerekir?

YKS baraj puanı TYT'de 150 puan alan adaylar PMYO'ya başvuruda bulunabilmekte. PMYO taban puanları 2018 yılında 260, 2019 yılında ise 250 puan ile alındı. POMEM polis alımı için KPSS'den Bakanlık tarafından belirlenecek taban puan ya da üstünde puan alınmış olması bekleniyor.

PMYO neye göre belirlenir?

Mezun olan öğrenciler, kadro ve hizmet ihtiyacına göre Genel Müdürlükçe belirlenen yerlerden birini her okuldaki öğrencilerin başarı sıralaması esas alınarak, seçecekleri illere atamaları yapılmaktadır.

Türkiyede kaç polis okulu var?

İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

Polis okullarına nasıl girilir?

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır ...