Herhangi bir bitişik mi yazılır ayrı mı?

İçindekiler:

  1. Herhangi bir bitişik mi yazılır ayrı mı?
  2. Her hangi bir yazımı?
  3. Her biri nasıl?
  4. Ilerde mi ileri de mi?
  5. Nesil mi nesli mi?
  6. Her hangi ayrı?
  7. Herhangi bir mi her hangi bir mi?

Herhangi bir bitişik mi yazılır ayrı mı?

Herhangi kelimesi kaynaşmış birleşik bir sıfattır. Dil bilgisi kurallarına göre tüm kaynaşmış kelimeler gibi ayrı değil bitişik yazılması gerekir.

Her hangi bir yazımı?

Bu kelimelerden birisi de Herhangi bir kelimesidir. HERHANGİ BİR Mİ, HERHANGİBİR Mİ, HER HANGİ BİR Mİ? TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, Herhangi bir şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Yani Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "herhangi bir"dir.

Her biri nasıl?

Türk Dil Kurumu'na göre 'her biri' ayrı olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içerisinde kullanılmış doğru örneklerini burada bulabilirsiniz. Şu dünyada her birimiz alnımızın teriyle ekmeğimizi çıkarmak zorundayız. Bu sınıftaki her birinizi çok seviyorum.

Ilerde mi ileri de mi?

Örneğin ilerde değil ileride yazımı doğrudur. Lakin ileri kelimesine fiil yapım eki getirdiğimizde ilerilemek değil ilerlemek dememiz gerekir.

Nesil mi nesli mi?

Doğru kullanımı Nesil şeklinde olmalıdır.

Her hangi ayrı?

Her ve hangi kelimelerinden oluşan ''herhangi'' günlük hayatta sıklıkla kullandığımız sıfatlardan biridir. Türkçede tüm birleşik kelimeler bitişik yazılır. Bu nedenle kelimenin ''her hangi'' şeklinde yazılması yanlıştır.

Herhangi bir mi her hangi bir mi?

Bu kelimenin “herhangi mi, her hangi mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı herhangi şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.