SMA hastalığı ilacı devlet karşılıyor mu?

İçindekiler:

  1. SMA hastalığı ilacı devlet karşılıyor mu?
  2. En pahalı ilaç hangisi?
  3. Zolgensma Hangi ülkelerde ücretsiz?
  4. Dünyanın en pahalı ilacı hangisi?

SMA hastalığı ilacı devlet karşılıyor mu?

Ülkedeki sağlık sisteminin çok büyük bölümü özel sağlık sigorta firmaları ve kısmen devlet eliyle yürüyor. Dolayısıyla hiçbir SMA ilacı devlet tarafından karşılanmıyor. Örneğin bir SMA hastasının "gen tedavisi" niteliğindeki ilaca ulaşabilmesi, o kişinin kullandığı özel sağlık sigorta kapsamına bağlı durumda.

En pahalı ilaç hangisi?

Zolgensma adlı ilaç 2019 yılında piyasaya çıktığında dünyanın en pahalı ilacı olarak lanse edildi. Şu an için sadece ABD ve Avrupa'da uygulanan bir ilaç olan Zolgensma'nın piyasa fiyatı 2 milyon dolar civarında.

Zolgensma Hangi ülkelerde ücretsiz?

Zolgensma, Türkiye'de halen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından onaylanmış değil. Türkiye'de SMA hastası çocuklara, bugüne kadar İngiltere'de de kullanılan Spinraza ücretsiz olarak sunuluyor.

Dünyanın en pahalı ilacı hangisi?

Bir çeşit gen terapisiyle tedavi imkanı sunan ve ABD'de 2.1 milyon dolara satılan ilaç sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada da tartışmaların odağında... İLAÇ NEDEN BU KADAR PAHALI? Bir seneyi aşkın bir süredir tartışmaların odağında olan Zolgensma, tarihte üretilmiş en pahalı ilaç olarak satılıyor.