Harput köftesi yanına ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Harput köftesi yanına ne yapılır?
  2. Içli köftenin yanına ana yemek ne olur?
  3. Köfte yumurtaya bulanır mı?
  4. Içli köfte sosu nasıl yapılır?

Harput köftesi yanına ne yapılır?

Reyhanı içli köftede de kullanırız. Genelde etin verdiği ağır kokuyu alır ve yemeği daha lezzetli hale getirir. Harput köftesinin yanına ne gider? diye soracak olursanız zeytin yağlı bir sebze yemeği ve yoğurtlu içecek ve yiyecekler harika bir uyum sağlar.

Içli köftenin yanına ana yemek ne olur?

İçli köftenin yanında yapılabilecek sulu yemekler arasında; taze fasulye yer alabilir. Hafif bir tarif olmasından ötürü tercih edilebilir. İçli köftenin yanında tercih edilecek salatalar; çoban salatası, cacık ve Rus salatası yer alabilir.

Köfte yumurtaya bulanır mı?

Yaptığınız içli köfteleri kaynamış sıcak su da bir on dk kaynatıp. Güzelce dağıtmadan süzgece alalım. 2 yumurtayı kırıp iyice çırpalım. Sıvı yağ tavaya bırakıp içli köftelerimizi önce yumurtaya bulayıp yağda kızartalım. Çok güzel ve yumuşacık oluyor.

Içli köfte sosu nasıl yapılır?

İlk olarak sosu hazırlarken tereyağını salça ile birlikte kavuruyoruz. Daha sonra rendelenmiş domatesi, tuzu ezmiş olduğumuz sarımsağı, limon suyunu ve üç yemek kaşığı suyu ekleyerek ağzı kapalı olarak çok sulu olmayan bir kıvam alana dek yaklaşık olarak 10 dakika boyunca pişiriyoruz.