Süresiz HES kodu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Süresiz HES kodu ne işe yarar?
  2. HES kodu gün sayısı nedir?
  3. HES Kodu süresi kaç gün?
  4. E devletten süresiz HES kodu nasıl alınır?
  5. HES kodu değiştirilir mi?
  6. HES kodu kontrolü nasıl yapılır?
  7. HES kodu alma mesajla nasıl alınır?

Süresiz HES kodu ne işe yarar?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

HES kodu gün sayısı nedir?

HES kodunuzu uçak bileti alımlarında kullanabilmeniz için, Paylaşım Süresi'nin seçeceğiniz uçuşun tarihinden en az 7 gün daha fazla olması gerekir. Örneğin uçuşunuz 10 gün sonra ise en az 17 gün geçerli Paylaşım Süresi ile bir kodunuz olmalı.

HES Kodu süresi kaç gün?

Bilgileriniz böyle ise, 2023'e gönderilmesi gereken kısa mesaj metni “HES 12345678901 1234 28” olacaktır. Sistem size az sonra 28 gün geçerli olacak HES kodunuzu telefonunuza gönderecektir, siz de ilgili alana girebilirsiniz. Bu işlemi bilet satın alacağınız her yolcu için ayrı ayrı yapmanız gerekir.

E devletten süresiz HES kodu nasıl alınır?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz. HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HES kodu değiştirilir mi?

HES KODU DEĞİŞİR Mİ? HES kodları kişiye özel tekil kodlardan oluşacak. TC kimlik numarası gibi sabit olmayacak. Her paylaşımında farklı bir HES kodu oluşturulabilecek.

HES kodu kontrolü nasıl yapılır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023'e SMS göndererek, Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C.

HES kodu alma mesajla nasıl alınır?

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.