Tırnaktaki siyah çizgiler neyin belirtisi?

İçindekiler:

  1. Tırnaktaki siyah çizgiler neyin belirtisi?
  2. Tirnaklarda cizgiler neden olur?
  3. Siyah tırnak neden olur?
  4. El tırnaklarında morarma neden olur?
  5. El tırnak ici neden boşalır?
  6. Ellerde morarma neden olur?

Tırnaktaki siyah çizgiler neyin belirtisi?

Boyuna çizgiler halindeki siyah lekeler, sıklıkla ilaçlara bağlı görülür. Fakat tırnak altındaki bir ben veya ''Melanoma''nın belirtisi de olabilir. Tırnak uçlarındaki küçük, siyah çizgiler ise yüzeysel kanamalara bağlıdır.

Tirnaklarda cizgiler neden olur?

Tırnaklardaki çizgiler çeşitli nedenlerle ortaya çıkar; atopik dermatit veya egzama gibi cilt rahatsızlıklarından çinko ve B12 vitamini eksikliklerine kadar, ne olduğunu belirlemede çizgilerin yönü ve boyutu çok önemlidir. Tırnak çizgileri her yaşta ortaya çıkabilir ve çoğu zaman belirli bir tedavi gerektirmez.

Siyah tırnak neden olur?

Siyah tırnaklar için en sık görülen faktör koşma veya herhangi bir uygun olmayan ayakkabı giymekten kaynaklanan tekrarlanan travmadır. Bir siyah tırnak bir antrenmandan kısa bir süre sonra, çok sıkı ya da çok gevşek ayakkabılarla geçirilen bir günden sonra ortaya çıkarsa bunun nedeni budur.

El tırnaklarında morarma neden olur?

Tırnak morarmasının temel nedeni vücuttaki oksijenin yeterli seviyede olmamasıdır. Astım hastalığında nefes alma sıkıntısı vardır. Bu nedenle bu hastalıkta vücuda yeteri kadar oksijen alınamadığından tırnak morarmasıyla karşılaşılabilir. Tırnaklarda mor bir görüntüyle karşılaşırsanız hemen bir uzmana başvurun.

El tırnak ici neden boşalır?

Tırnaktaki boşalma durumunun sebepleri başlıca şunlardır: Travma. Yanlış tırnak kesimi. Yanlış ayakkabı kullanımı

Ellerde morarma neden olur?

"Raynaud fenomeni hastalığı, soğuk veya stresli bir uyaran neticesinde el ve ayak parmaklarında solukluk morarma, kızarıklık ve üşüme ile kendini gösteren bir klinik tablodur. Raynaud hastalığı damarların spazmı, kasılması sonucunda el ve ayak parmaklarının renginin değişmesi ve soğuk olması durumudur.