Kol ağrısı için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Kol ağrısı için hangi doktora gidilir?
  2. Sol kol agrisina hangi bolum bakar?
  3. Bilek ağrısı için hangi doktora gidilir?
  4. Kol ve bacak ağrısına hangi bölüm bakar?
  5. Geçmeyen kol ağrısı hangi doktora gidilir?
  6. Ense ağrısı için hangi doktora gidilir?
  7. Bilek ağrısına ne iyi gelir?

Kol ağrısı için hangi doktora gidilir?

Kol ağrısı, özellikle sol kolunuza yayılan ağrı varsa, kalp krizinin bir işareti olabilir. Kol ağrısı için hastanelerin Ortopedi, Fizik Tedavi ya da nöroloji polikiniklerine başvurmak gereklidir. El ve kol uyuşmasından şikayeti olan hastaların hastanelerin nöroloji polikliniklerine başvurması gereklidir.

Sol kol agrisina hangi bolum bakar?

Kol ağrısı nörolojik araştırmanın da konusu olabilir! Nörolojik araştırmalara da neden olan kol ağrısı, yalnızca Fizik Tedavi bölümünün değil, Nöroloji dalının da incelediği rahatsızlıkların başında gelmektedir.

Bilek ağrısı için hangi doktora gidilir?

Geldik merak ettiğiniz “Bilek ağrısı için hangi doktora gidilir?” sorusunun cevabı. El ve bileklerinizde bir sorun yaşıyorsunuz ortopedi polikliniğine başvurmanız gerekiyor.

Kol ve bacak ağrısına hangi bölüm bakar?

Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.

Geçmeyen kol ağrısı hangi doktora gidilir?

Ana sebebi bilinmiyorsa kol ağrılarının kontrolü amacıyla öncelikle Ortopedi kliniklerine başvurmak gerekir. Nöroloji Polikliniği de kol ağrısının sinirlerle olan etkileşimi görmek amacıyla tedavi edici olabilir.

Ense ağrısı için hangi doktora gidilir?

Eğer ense ağrınız varsa öncelikle ense ağrısına neden olabilecek faktörlerin tespiti için hastanelerin “Ortopedi ve Travmatoloji” bölümüne görünmeniz gereklidir. Bu bölümde gerekli tetkik ve muayenelerin yapılmasının ardından doktorunuz sizi sonrasında “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon” bölümüne sevk edebilir.

Bilek ağrısına ne iyi gelir?

Buz Uygulaması: El bilek ağrılarında buz uygulamasının yapılması, ağrının dinmesini sağlayabilir. Bölgede buzun maksimum 15 dakika bekletilmesi gerekir. Ağrı fazlalaşırsa uygulama derhal bırakılmalıdır. Bandaj Sarılabilir: El bileklerindeki ağrıların azaltılması için bir diğer yol, bandaj sarma işlemidir.