Hangi durumlarda çürük raporu verilir?

İçindekiler:

  1. Hangi durumlarda çürük raporu verilir?
  2. Askerde çürük almak sicile işler mi?
  3. Kimler askerlikten muaf sayılır?
  4. Çürük raporu almak kolay mı?
  5. Çürük raporu alan kişi devlet memuru olabilir mi?
  6. Göz numarası kaç olursa askerlikten muaf olunur?
  7. Askerlikten muaf olan zabita olabilir mi?
  8. Askerlikten muaf nasıl olunur?
  9. Miyop olan askere gider mi?
  10. Kaç yaşından sonra askerlikten muaf olunur?
  11. Çürük alan biri tekrar askere gidebilir mi?
  12. Çürük raporu alan engelli raporu yerine geçer mi?
  13. Askerliğini yapmamış olanlar memur olabilir mi?
  14. Askerlik için göz derecesi kaç olmalı?
  15. Askerlikten muaf olan devlet memuru olabilir mi?
  16. FMF hastalığı olan askere gider mi?
  17. Çürük raporu alan tekrar askere gidebilir mi?
  18. Gözlük takanlar subay olabilir mi?

Hangi durumlarda çürük raporu verilir?

Bu hastalıklar şu şekilde; göz hastalıkları, sinir hastalıkları, ruh sağlığı ve hastalıkları, kulak, burun ve boğaz hastalıkları, plastik ve rekonstrüktif şirürji, ağız, çene, yüz, boyun ve diş hastalıkları, deri hastalıkları, iç hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, ...

Askerde çürük almak sicile işler mi?

Kişinin askerlik yapmasına engel olacak şekilde bir engeli, rahatsızlığı ya da psikolojik rahatsızlığı varsa çürük raporu alarak askerlikten muaf olur. ... Askerden muaf eden çürük raporları çok büyük bir rahatsızlık olmadıkça kişinin normal yaşamını çok fazla etkilemez ev çalıştığı işe olumsuz bir durum yaşatmaz.

Kimler askerlikten muaf sayılır?

Onlardan bazıları şu şekildedir… Vücut, kilo ve kitle endeksi askerlik şartlarına uymayan vatandaşlar. Beden hareket ve fonksiyonlarını bozan sfinkter ani yetersizliği, darlığı şekil bozuklukları ve bunların başarısız tedavileri. Tedavisi olanaksız anüs ve rektumun önemli darlık ve yetersizlikleri.

Çürük raporu almak kolay mı?

Çürük raporu almak sanıldığının aksine kolay bir prosedüre tabi değildir bilakis, almak için çok ciddi şartların gerçekleşmesi beklenir. ... Raporu düzenleyen kişi resmi bir sıfatı sahip ise Ceza'nın daha ağır hale uygulanır, ayrıca idari para cezası da verilebilir.

Çürük raporu alan kişi devlet memuru olabilir mi?

1-Askerlik bakımından askerliğe elverişsiz olmak devlet memuru olmaya engel teşkil etmemektedir. 2-Devlet memur olmak için mesleğinizi icra etmenize engelinizin bulunmadığını gösterir rapor ile devlet memur olmak mümkün bulunmaktadır. 3-Askerlikten çürük raporu verilmesi engelli raporu değildir.

Göz numarası kaç olursa askerlikten muaf olunur?

Askerlikte göz muafiyeti için gerekli olan bozulma iki gözdeki görme kaybının 14 dereceyi geçmesi ya da bir gözünüzdeki kaybın diğer gözünüzdeki görme kaybından çok farklı olması durumunda askerlikten muaf olabilirsiniz.

Askerlikten muaf olan zabita olabilir mi?

Devlet memuriyetine ilişkin sağlık şartı 657 sayılı Kanunun 48'inci maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre özürlü sayılmayan ve görevini devamlı surette yapmasına engel bir akıl hastalığı bulunmayan bir aday, askerlikten muaf olsa dahi memur olabilir. ...

Askerlikten muaf nasıl olunur?

Askere gidecek olan bireyler detaylı olarak bir muayeden geçiriliyor. Kişilerin herhangi bir ciddi hastalıkla karşı karşıya kalması, askerlikten muaf tutulması için yeterli olabiliyor. Enfeksiyon hastalıkları, göz hastalıkları ve ruh sağlığı bozuk olan bireyler, askerlikten direkt olarak muaf tutuluyor.

Miyop olan askere gider mi?

Göz dereceleri (miyopi, hipermetropi ya da astigmatın herhangi birisi) 1.25 ya da daha yukarı olan adaylar uzman erbaş ve söleşmeli er/erbaş olamaz. Pitozis adı verilen göz kapaklarında düşme olanlar uzman erbaş ve sözleşmeli er/erbaş olamaz. Göz kapaklarında şekil bozuklukları engeldir.

Kaç yaşından sonra askerlikten muaf olunur?

7179 sayılı Askeralma Kanunu'nun 9. maddesi kapsamında sürekli hale getirilen bedelli askerlik uygulamasında askerlik çağına girmiş olan yükümlüler için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Çürük alan biri tekrar askere gidebilir mi?

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), rahatsızlığı nedeniyle hakkında “askerliğe elverişli değildir” şeklinde rapor düzenlendikten sonra tedavi olan kişinin, iyileştiği için 18 yıl sonra yeniden askere alınmasının hukuka uygun olmadığına karar verdi.

Çürük raporu alan engelli raporu yerine geçer mi?

Kısacası, kişiler sahip oldukları çürük raporu ile devlet kurumlarında memur olarak çalışılabilecek engelli kadrolarına başvuramazlar. ... Bu kişiler engelli raporu alamasalar bile, yani %40 engele sahip değillerse bile normal devlet kadrolarında kamu personeli olarak yer alabilmektedirler.

Askerliğini yapmamış olanlar memur olabilir mi?

2. Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak." hükmü yer almaktadır. Memur olma genel ve özel şartlar yukarıda yer alan maddede sayılış olup, askerlik yapmamış olmak memuriyete engel değildir.

Askerlik için göz derecesi kaç olmalı?

Sözleşmeli Er/Erbaş Göz Kriterleri 3. Bölüm Madde 23, 2. fıkrada uzman erbaş ve sözleşmeli er/erbaşlarda renk körlüğünün olmaması gerektiği ve her iki gözde tashihle (gözlükle ya da kontakt lensle) ya da tashihsiz görme seviyesinin tam (10/10) olması gerektiği belirtilmektedir.

Askerlikten muaf olan devlet memuru olabilir mi?

Devlet memuriyetine ilişkin sağlık şartı 657 sayılı Kanunun 48'inci maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre özürlü sayılmayan ve görevini devamlı surette yapmasına engel bir akıl hastalığı bulunmayan bir aday, askerlikten muaf olsa dahi memur olabilir. ...

FMF hastalığı olan askere gider mi?

13. FMF askerlik yapmaya engel midir? Kontrol altındaki bir hasta askerlik yapabilir. Ancak ilacını düzenli kullanması sağlanmalıdır.

Çürük raporu alan tekrar askere gidebilir mi?

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM), rahatsızlığı nedeniyle hakkında “askerliğe elverişli değildir” şeklinde rapor düzenlendikten sonra tedavi olan kişinin, iyileştiği için 18 yıl sonra yeniden askere alınmasının hukuka uygun olmadığına karar verdi.

Gözlük takanlar subay olabilir mi?

Subay ve Astsubay Göz Şartları Buna göre adayda renk körlüğü bulunmamalı ve gözlük kullanıyorsa gözlükle görme seviyesi her iki gözde ayrı ayrı en az 10/10 olmalıdır. ... Yani her iki gözde 1.25 ve üzerinde miyopi, hipermetropi ve astigmatizmatizma muvazzaf subay ve muvazzaf astsubay olmaya engel teşkil etmektedir.