KPSS lisans sınavına kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. KPSS lisans sınavına kimler girebilir?
  2. KPSS lisans bölümleri nelerdir?
  3. Kpss'ye kimler girebilir yaş sınırı?
  4. Hangi meslekler KPSS'ye girer?
  5. KPSS Alan 1 2 3 nedir?

KPSS lisans sınavına kimler girebilir?

Lisans düzeyinde Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) üniversitelerin 4(dört) yıllık bölümlerinden mezun olan tüm adaylar katılabilir. Lisans düzeyinde yapılan Kpss sınavına tüm lisans mezunları katılıp atanabilir. Bu konuda Ortaöğretim Kpss sınavı ya da Önlisans Kpss sınavı gibi çiftli yıllar şartı aranmaz.

KPSS lisans bölümleri nelerdir?

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Kpss'ye kimler girebilir yaş sınırı?

KPSS A grubu için yasa gereğince belirlenmiş olan yaş sınırı 35 yaşını doldurmamış olan ve alt yaş sınırı olarak da 18 yaşını doldurmuş olanlar için geçerlidir.

Hangi meslekler KPSS'ye girer?

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

KPSS Alan 1 2 3 nedir?

KPSS A Oturumları Puan türlerinin hepsinin hesaplanması için adayların 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü sabah 1. Oturumun (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ve öğlen 2. ... KPSS Alan Sınavları 3. Oturumu ise (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 21 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacaktır.