Üniversite kayıt işlemleri için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Üniversite kayıt işlemleri için ne gerekli?
  2. Üniversite kayıt için fotoğraf gerekli mi?
  3. Resmi evraklarda fotoğraf nasıl olmalı?
  4. Universite kayıt ücreti ne kadar?
  5. Universite kayıt nasil yapilir 2021?
  6. Üniversiteye uzaktan kayıt yapılır mı?
  7. e-Devlet üzerinden üniversite kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?

Üniversite kayıt işlemleri için ne gerekli?

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER VE EVRAKLAR 2021 -Adayın YKS tercih sonuç belgesinin internet çıktısı. -Nüfus cüzdan fotokopisi. -Askerlik durum belgesi. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. İhtiyaç duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenilecektir.

Üniversite kayıt için fotoğraf gerekli mi?

ÖSYM Üniversite kayıtları ile ilgili tüm merak edilenler... ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR? f) 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

Resmi evraklarda fotoğraf nasıl olmalı?

1-Biyometrik vesikalık fotoğraflar, standartları ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen kimlik kartlarında kullanılan yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan yüz biyometrisinin tespit edilebildiği fotoğraflardır. 2-Ebatı 50 mm X 60 mm, beyaz fonda ve desensiz olmalıdır.

Universite kayıt ücreti ne kadar?

Alınan zam kararı sonrası Tıp Fakültesi öğrencilerinin ödeyeceği harç 642 liradan 706 liraya, Hukuk öğrencilerinin ödeyeceği harç 340 liradan 374 liraya çıkarıldı. İşletmede 340 liradan 374 liraya çıkarıldı.

Universite kayıt nasil yapilir 2021?

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 17-22 Eylül 2021 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Üniversiteye uzaktan kayıt yapılır mı?

Üniversiteyi kazanan adaylar öncelikle internetten e-kayıt yaptıracak. Ardından üniveriste asıl kayıt işlemleri için üniversitelerine gidecek. Adayların kayıt için belirtilen tarih aralığında belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

e-Devlet üzerinden üniversite kayıt yaptıktan sonra ne yapılır?

E-Devlet'ten kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmenize gerek yok, hazırlık sınavını olduktan sonra eğer geçerseniz direkt 1.sınıfa kaydınız yapılır.