Kuran kursu öğreticisi olmak için ne gerekli?

İçindekiler:

  1. Kuran kursu öğreticisi olmak için ne gerekli?
  2. Kuran kursu öğreticisi kaç saat çalışır?
  3. Kuran kursu öğreticileri haftada kaç saat ek ders alır?
  4. Kuran Kursu Yöneticisi kaç saat ek ders alır?
  5. Hafızlık Sınıfı kaç kişi ile açılır?

Kuran kursu öğreticisi olmak için ne gerekli?

a) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak, b) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak, c) KPSS'den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak, şartları aranır.

Kuran kursu öğreticisi kaç saat çalışır?

Ders dağılımı her bir öğretici için haftada en az 5 gün, günde 6 saati geçmeyecek şekilde (Cuma Dersleri hariç) planlanır.

Kuran kursu öğreticileri haftada kaç saat ek ders alır?

ç) Kur'an kurslarında tek görevli olup yöneticilik ve öğreticiliği birlikte yürüten yüksekokul mezunu olmayan öğreticilere 9 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate, d) Yüksekokul mezunu Kur'an kursu öğreticilerine 9 saati zorunlu olmak üzere haftada 20 saate, e) Yüksekokul mezunu olmayan Kur'an kursu öğreticilerine ...

Kuran Kursu Yöneticisi kaç saat ek ders alır?

d) Camilerde Kur'an Öğretimi Kurslarında görevlendirilenlere, yılda 100 saat, haftada 3 gün ve günde 2 saati geçmeyecek şekilde ek ders ücreti tahakkuk ettirilir.

Hafızlık Sınıfı kaç kişi ile açılır?

(2) İhtiyaç odaklı Eğitim Programlarında öğrenci sayısının en az 35 olması halinde ikinci bir sınıf açılabilir. (3) Hafızlık eğitimi programlarında sınıf oluşturma sayısı her dönem en az 8 öğrencidir. Sınıf mevcudunun 12 öğrenciyi geçmemesi esastır.