Excelde yüzde işareti nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Excelde yüzde işareti nasıl yapılır?
  2. Bir sayının yüzdesini nasıl buluruz?
  3. Bir sayının başka bir sayıya yüzdesi nasıl hesaplanır?
  4. Başarı oranı nasıl hesaplanır?
  5. Excelde hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Excelde yüzde işareti nasıl yapılır?

Bir sayı için yüzde sembolü eklemeniz gerektiğini varsayarsak, çoğu zaman önce bu hücreyi seçip ardından altındaki düğme Anasayfa sekmesini veya sağ tıklatın > biçim hücreleri > yüzde > OK.

Bir sayının yüzdesini nasıl buluruz?

Belirlemiş sabit bir miktarın belli bir yüzdesinin ortaya çıkarılması yüzde hesaplama olarak bilinmektedir. Bu doğrultuda A gibi bir miktarın %x'i hesaplanmak isteniyor ise A sayısı ile x sayısı çarpılır ve daha sonra yüze bölünür.

Bir sayının başka bir sayıya yüzdesi nasıl hesaplanır?

İlk önce B sayısından A sayısı çıkarılır, sonuç A sayısına bölünür. Son olarak elde edilen değer yüz ile çarpılır....Bir sayının diğer sayının yüzde kaçı olduğunu bulma;
  1. % 100'ü 350 ise.
  2. % x 35'dir;
  3. 1 35 = 10 yani  dur.

Başarı oranı nasıl hesaplanır?

Bu sınavdaki başarı oranını bulalım: Başarılı olanların sayısı/Sınava katılanların sayısı = 57/100 dir. Bu oran, 57/100 = 1/100 x 57 = 0,01 şeklinde de yazılır.

Excelde hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Toplamak istediğiniz aralığın hemen üstünde veya altındaki boş bir hücreyi seçin ve şeritteki Giriş veya Formül sekmelerinde Otomatik Toplam > Toplam'a tıklayın. Otomatik Toplam, toplanacak aralığı otomatik olarak algılar ve sizin yerinize formülü oluşturur.