Cayma hakkımı nasıl kullanabilirim?

İçindekiler:

  1. Cayma hakkımı nasıl kullanabilirim?
  2. Tüketicinin cayma hakkı koşulları nelerdir?
  3. Cayma hakkı süresi ne zaman başlar?
  4. Mobilyada cayma hakkı kaç gün?
  5. Telefon iadesi olur mu?

Cayma hakkımı nasıl kullanabilirim?

(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Tüketicinin cayma hakkı koşulları nelerdir?

Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Cayma hakkı süresi ne zaman başlar?

(2) Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar.

Mobilyada cayma hakkı kaç gün?

6052 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunda internet üzerinden alınan ürün hiç bir şart gerektirmeden 14 gün içerisinde iade edilme ve cayma hakkına sahiptir.

Telefon iadesi olur mu?

Tüketici, yalnızca mesafeli satışlarda (Telefon ve internet üzerinden yapılan satışlar) 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereği, hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satın almış olduğu ürünü, teslim aldığı tarihten itibaren 14 gün içerisinde, ön ...