Ne Örüyorsun ne demek?

İçindekiler:

  1. Ne Örüyorsun ne demek?
  2. Ellam ne anlama gelir?
  3. Yalazlar ne demek?
  4. Aleyküm vesselam ne demek?
  5. Gadasını aldığım ne demek anlamı?
  6. Masimiyon mu ne demek?
  7. Argoda zaar ne demek?
  8. Zahar ne demek TDK?
  9. Gari de Gari hangi yöreye ait?
  10. Yalaza yemek ne demek?
  11. Alev Alaz ne demek?
  12. Vesselama karşılık ne denir?

Ne Örüyorsun ne demek?

[1] (halk ağzı) Sivas'a ait konuşma biçimidir. Ne örüyorsun Ne iş görüyorsun, ne iş yapıyorsun sorusunun kısaltılmış biçimi.

Ellam ne anlama gelir?

Ellam kelimesi galiba anlamına gelmektedir. Malatya, Sivas ve Kayseri gibi şehirler de yaygın olarak cümlelerin sonunda ellam kelimesinin kullanımına rastlanır. Herhalde ve galiba anlamlarına gelen kelime tabi ki manasında da kullanılabilmektedir.

Yalazlar ne demek?

TDK sözlüğünde yalaz kelimesinin anlamı alevdir. Yalaza da aynı anlamda kullanılan bir sözcüktür. ... Bölge halkı arasında sıklıkla kullanılan yalaza, sohbetlerde insanları eğlendirmek amacıyla anlatılan abartılı öykülere deniyor. Özellikle ülke gündemini meşgul eden asparagas haberleri nitelemede kullanılıyor.

Aleyküm vesselam ne demek?

Selâmün aleyküm ya da çoğunlukla kullanılan biçimiyle esselâmu aleyküm (Arapça: ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ, romanize: as-salāmu ʿalaykum, Arapça telaffuz: [as.sa.laː.mu ʕa.laj.kum]), "Selâm sizin üzerine olsun." anlamına gelen Arapça sözlü selamlamadır.

Gadasını aldığım ne demek anlamı?

Gada kelimesi, suç, günah ve dert anlamına gelir. Gadasını aldığım sözü de derdini ben alayım, ben çekeyim, sen mutlu ol manasında kullanılan bir deyimdir.

Masimiyon mu ne demek?

yeni öğrendiğim bir kayseri deyişi. "beni sallamıyorsun" manasına geliyormuş.

Argoda zaar ne demek?

şiddetli korku. zahir'in adana'daki söylenişi. maraş adana yöresinde sıkça kullanılır, herhalde anlamı taşır.

Zahar ne demek TDK?

bazı yerel agizlarda * * galiba anlamına gelen sözcük. cümle içinde kullanalım; -haberin var mı bodurcan yarın geliyor mu ?

Gari de Gari hangi yöreye ait?

bu sozcuk ege bolgesinde bu sekilde kullanılır. başka bolgelerde de kullanılır mı bilemem, ancak en yaygını manisa ahalisinin kullandığı deyimdir.

Yalaza yemek ne demek?

Yalaza eğlendirici bir özelliktedir ancak bazı durumlarda kabahati olan birini cezalandırmak için de kullanılmaktadır. Bu kapsamda Taraklıda suç işleyen bir köylü yalazayla ve ince bir üslup kullanılarak cezalandırılmaktadır. Ülke hakkında ortaya atılan uydurma haberler de aynı şekilde yalaza olarak tarif edilmektedir.

Alev Alaz ne demek?

TDK'ye göre alaz kelimesi anlamı şu şekildedir: Yanan şeylerin ya da gazların türlü biçimde uzanan ışıklı dili. Alev, yalaz.

Vesselama karşılık ne denir?

Vesselam a karşılık ne denir? Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ise vesselam kelimesinin karşılığı olarak 'Son söz şudur' ya da 'işte o kadar' manalarına geldiği görülüyor.