Böbrek ve ciğerlere hangi bölüm bakar?

İçindekiler:

  1. Böbrek ve ciğerlere hangi bölüm bakar?
  2. Böbrek yetmezliği belirtileri ağrısı nerede hissedilir?
  3. Nefroloji nedir hangi hastalığa bakar?
  4. Boşluk ağrısı için hangi bölüm?
  5. Üre yükselmesine hangi doktor bakar?
  6. Üroloji bölümüne neden gidilir?

Böbrek ve ciğerlere hangi bölüm bakar?

Böbreklerde oluşan rahatsızlıklar için öncelikle nefroloji bölümüne veya üroloji bölümüne gidilmelidir. Bu bölümdeki doktorlara nefrolog veya ürolog denir.

Böbrek yetmezliği belirtileri ağrısı nerede hissedilir?

Böbrek ağrıları ise, kaburgaların hemen altında, sırt ağrılarından daha yüksekte ve derin hissedilir. Ağrı keskindir ve nedenine bağlı olarak kasıklara veya karın bölgesine doğru yayılabilir.

Nefroloji nedir hangi hastalığa bakar?

Nefroloji, böbrek hastalıklarıyla ilgilenen bir tıp bilimi dalıdır. Nefroloji; Yunanca nephros “böbrekler” ve ology “çalışma” anlamına gelen bir terimdir. Nefrolog böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları konusunda uzmanlaşmış uzman doktordur.

Boşluk ağrısı için hangi bölüm?

Öncelikle aile hekimine muayene olmak uygundur. Eğer karın boşluğu ağrısı sebebiyle bir uzmana muayene olmak gerekirse çocuklar için çocuk hastalıkları uzmanına, yetişkinler için de genel cerrahi bölümüne gitmek gerekir.

Üre yükselmesine hangi doktor bakar?

Üroloji ayrıca erkek üreme organları ile ilgili sorunlarla da ilgilenir (penis, testisler, skrotum, prostat vb. ). Üroloji alanında uzmanlaşmış kişilere ürolog adı verilir, ürologlar bu rahatsızlık ve hastalık grubunu teşhis ve tedavi etmek için eğitilmiş sağlık uzmanlarıdır.

Üroloji bölümüne neden gidilir?

Üroloji (bevliye) bölümü doktoru (ürolog) hangi hastalıklara bakar? Üroloji, hem kadınlarda hem de erkeklerde idrar yolu hastalıklarını, kronik böbrek hastalıklarını ve genellikle erkek üreme organlarının tedavisi ile ilgilenen cerrahi bir uzmanlık alanıdır.