Yemek borusu kanseri tedavisi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Yemek borusu kanseri tedavisi nasıl olur?
  2. Özofagus hastaları nasıl beslenmeli?
  3. Yemek borusundaki yaraya hangi bitki iyi gelir?
  4. Yemek borusundaki yara neden olur?

Yemek borusu kanseri tedavisi nasıl olur?

Yemek borusu kanserinin tedavisinde kullanılan ana tedavi yöntemi cerrahidir. Cerrahinin yapılamadığı durumlarda ilaç tedavisi (kemoterapi) ve ışın tedavisi (radyoterapi) kullanılabilmektedir. Cerrahi tedavi; yemek borusundan başlayıp karın içine kadar devam eder.

Özofagus hastaları nasıl beslenmeli?

Kanser Hastaları Nasıl Beslenmeli Ev yapımı yoğurt ve kefir tüketin. Raf ömrünü uzatmak için katkı maddesi içeren her türlü üründen uzak durun. Pirinç, patates, mısır ve makarna, börek vs. gibi unlu mamulleri tüketmeyin. Öğünlerde 1 dilim tam buğday ekmeği tüketin, beyaz ekmekten uzak durun.

Yemek borusundaki yaraya hangi bitki iyi gelir?

Yemek borusunda yanma ve ağrı meydana geldiğinde rezene tohumları çareniz olabilir. Rezene tohumları mide asitlerinin dengelenmesini sağlar ve yemek borusunun yanmasını önler.

Yemek borusundaki yara neden olur?

Enfeksiyon kaynaklı yemek borusu ülserleri de günümüzde sıklıkla artmaktadır. Kandida, herpes ve insan papilloma virusu enfeksiyon kaynaklı ülserlerin oluşumuna sebebiyet verebilir. Mideyi aşındırma yoluyla tahrip etmeye sebebiyet veren maddelerin alınmasından sonra da yemek borusu ülseri görülebilir.