Konya hayvan Barınağı hangi günler açık?

İçindekiler:

  1. Konya hayvan Barınağı hangi günler açık?
  2. Sokak hayvanlarını kim topluyor?
  3. Hasta köpek için neresi aranır?
  4. Hayvan ambulansı ücretli mi?
  5. Türkiye'de kaç hayvan barınağı var?
  6. Konya'da kedi barınağı var mı?
  7. Apartman bahcesinde kedi beslemek yasak mı?
  8. Hayvan kurtarmak için neresi aranır?
  9. Yaralı hayvan görünce ne yapmalı?
  10. Hayvan ambulansı nedir?
  11. Geçici hayvan barınağı ne demek?
  12. Türkiyede kaç tane sokak hayvanı var?
  13. Belediye kedi alır mı?
  14. Apartmanda kedi beslemek suç mu?

Konya hayvan Barınağı hangi günler açık?

“Sahipsiz Hayvan Bakımevi'ni, Meram, Karatay ve Selçuklu belediyelerimiz ile yapılan bir protokol çerçevesinde işletiyoruz. Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz haftanın yedi günü saat 13:00-15.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor.

Sokak hayvanlarını kim topluyor?

Evet. Alo 153 Beyaz Masa'yı arayarak; olay yerinin adresini ve hayvanın yanında bulunan kişinin iletişim bilgilerini verdiğiniz takdirde, 7 gün 24 saat nöbetçi ekibimizle, yaralı ve tedaviye muhtaç sokak hayvanları alınmakta ve sonrasında tedavileri yapılmaktadır.

Hasta köpek için neresi aranır?

Sokaktaki Yaralı Hayvanlar İçin Ücretsiz Ambulans 153'te. Gönüllülerin belediyeyle işbirliği halinde verdiği hizmete erişmek için ALO 153'ü aramak yeterli.

Hayvan ambulansı ücretli mi?

İstanbulluların olası hayvan yaralanmaları durumunda ''Alo 153''ü arayarak hayvan ambulansını bölgeye çağırmaları gerekiyor. Ambulans hizmeti ücretsiz olarak veriliyor.

Türkiye'de kaç hayvan barınağı var?

Bazı illerde belediyeler ile hayvan dernekleri ortak çalışıyor. Bütün Türkiye'de 50 kadar profesyonel ve büyük çaplı barınma merkezi, 70 tane de küçük çiftlik bulunuyor. Konya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü'ye göre Barınaklarda koruma altına alınan hayvan sayısı 6-7 bin.

Konya'da kedi barınağı var mı?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sevgi ve merhamet şehri Konya'da Türkiye'nin en büyük ve modern hayvan barınağına ve tam donanımlı hayvan hastanesine sahip olduklarını belirtti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutladı.

Apartman bahcesinde kedi beslemek yasak mı?

BESLEMEK YASAL HAKTIR Kanun, hayvanların bulunduğu her yerde beslenmesini hükme bağlamıştır. Bir hayvansever, her yerde sahipsiz hayvanların önüne, yemek-su koyabilir, bir başka ifade ile; besleyebilir. Dolayısıyla, sahipsiz kedi-köpeğe bahçeli alanlarda mama su vermek, doyurmak ve barındırmak, yasal haktır.

Hayvan kurtarmak için neresi aranır?

Yapmanız gereken öncelikle telefonla 153'ü arayıp 'beyaz masaya' ulaşmak ve yaralı hayvan ihbarını vermek.

Yaralı hayvan görünce ne yapmalı?

Hasta veya Yaralı Bir Hayvan Gördüğünüzde Yapmanız Gereken 6 Şey
  1. Önce Dikkat. Yaralı bir hayvan zaten yeterince korku dolu ve stresli olacaktır. ...
  2. Alo 153 Hattından Yardım İsteyin. ...
  3. İhbar Yeterli Değil. ...
  4. Tampon Uygulayın. ...
  5. Tüylerini Kontrol Edin. ...
  6. Kırık Olmasından Şüpheleniyorsanız.

Hayvan ambulansı nedir?

Artık o hayvanlar için ambulans var. Üstelik Türkiye'nin her yerinden aranabiliyor. Alo 153 aranıp yardım istenildiğinde, tam donanımlı olan Sokak Hayvanları Hasta Nakil Aracı geliyor ve ilk müdahale yapıldıktan sonra gerekli sağlık merkezlerine götürülüyorlar.

Geçici hayvan barınağı ne demek?

Belediyelerin, sokak hayvanlarını rehabilite etmesi için kurulmuş geçici barınma yerleridir. Kaza geçirmiş, hasta halde, yaralı, doğum aşamasında, ve kendine bakamayacak kadar kötü durumda olan köpekler geçici olarak bu rehabilite merkezlerine getirilirler.

Türkiyede kaç tane sokak hayvanı var?

Can ÇELİK/ADANA, (DHA) - ADANA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı olduğu düşünüldüğünü ve bunun hem hayvanlar hem de insanlar açısından çeşitli riskler taşıdığını belirtti.

Belediye kedi alır mı?

Yönetmeliğin 21. maddesine göre belediyelerin de kedi ve köpekleri toplaması, kanunla net bir şekilde belirlenmiştir. Belediyeler sadece kısırlaştırma amacı ile toplar, kısırlaştırır, bakım ve tedavisini yapar ve sonra aldığı yere geri bırakır. Kediler için özel merkezi olmayan belediye kedi toplayamaz.

Apartmanda kedi beslemek suç mu?

Ev hayvanı beslemek bir suç ya da kabahat değildir. ... Eğer yasak hüküm varsa hemen tahliye edilsin” Oysa tahliye kararınca hayvan çevresine zarar veriyorsa, komşuları rahatsız ediyorsa ya da evdeki hayvan sayısı çoksa (kabul edilebilir tolerans limitinin üzerinde ise) verilmesi gerekir.