Karaciger rahatsizligi sivilce yapar mi?

İçindekiler:

  1. Karaciger rahatsizligi sivilce yapar mi?
  2. Kafada çıkan yaralar neden olur?
  3. Başta çıkan sivilcelerin sebebi nedir?
  4. Kör sivilce izi nasıl geçer?
  5. Kafada çıkan yaralar için hangi doktora gidilmeli?

Karaciger rahatsizligi sivilce yapar mi?

Sivilce derideki yağ bezleriyle ilgili bir hastalıktır ancak zannedildiği gibi karaciğer yağlanmasıyla ya da karaciğer hastalıklarıyla bir ilgisi yoktur. Sivilce tedavisi gören hastalardan sık sık hormon testleri istenmektedir. Bunun sebebi, bazı hormon hastalıklarının zaman zaman sivilceye neden olabilmesidir.

Kafada çıkan yaralar neden olur?

Saç derisinin yeterince hava almaması nemsiz ve kuru kalması saç diplerinde kabuklanmanın en yaygın nedenlerindendir. Aynı zamanda psikolojik nedenler, mantar, sedef, egzama, saç kıran ve zona hastalıkları da saçlarda kabuklanmayı tetikleyen nedenler arasındadır.

Başta çıkan sivilcelerin sebebi nedir?

Vücuttaki yağ bezlerinin (sebiumun) ortaya çıkardığı salgı, saç köklerine ve saç kanalları ile bağlanarak kafa derisindeki aşırı yağlanma sonucu gözenekler tıkanır. Kafa derisi nefes alamayınca iltihap oluşur ve sivilceler meydana gelir.

Kör sivilce izi nasıl geçer?

Özellikle sıcak tampon ile kör sivilceler giderilebilir. Pamuk ve ya sargı bezi sıcak suya batırılıp iyice sıkılmalıdır. Bu şekilde kör sivilcenin üzerine sıcak tampon uygulanır. Antiseptik özelliği olan elma sirkesi tonik gibi kullanıldığında sivilceli bölgedeki enfeksiyonu ortadan kaldırır.

Kafada çıkan yaralar için hangi doktora gidilmeli?

Dolayısıyla bu geçmek bilmeyen sorunu giderebilmek için vatandaşlar "kafa kaşıntısı icin hangi doktora gidilir?" sorusunu araştırıyor. Kaşıntı gibi sorunlar için hastanelerin dermatoloji yani cildiye bölümüne başvurmanız gerekmektedir.