Adres kodu nereden sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Adres kodu nereden sorgulanır?
  2. UAVT adresi nedir?
  3. UAVT adres kodu nedir?
  4. UAVT nasıl bulunur?
  5. MERNİS Kimlik bilgisi ne demek?

Adres kodu nereden sorgulanır?

Gayrimenkulünüze özel olan bu koda farklı alternatifler sayesinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İlk olarak adres kodunuzu belediye, muhtarlık ya da nüfus müdürlüklerine yapacağınız bireysel başvuru ile öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra online olarak da bu özel kodu öğrenmeniz mümkün!

UAVT adresi nedir?

Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT), Türkiye'de bulunan bütün binaların adres ve kodlarının bulunduğu bir sistemdir. Adrese kayıt sistemi kullanılmaya başlandığından beri, mahalle, sokak, bulvar, cadde, bina, iç kapı numaralarıyla birlikte kullanılmaya başlanmıştır.

UAVT adres kodu nedir?

Adres Kodu (UAVT Kodu) Nedir? Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri tarafından tarihinde hayata geçirilen bir proje olan adres kodu; nüfusa dayalı adres sistemine kayıtlı ve Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm konutlara verilen 10 haneli özel bir koddur. Aynı zamanda UAVT kodu olarak da adlandırılmaktadır.

UAVT nasıl bulunur?

UAVT, İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuştur. Adres kodun, www.adreskodu.dask.gov.tr veya e-devlet üzerinden öğreniliyor.

MERNİS Kimlik bilgisi ne demek?

MERNİS projesi kapsamında bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bilgisayar ortamında 11 haneli sayıdan oluşan bir sayısal kişi kimlik atamasına dayanan ve adına Vatandaşlık Numarası denilen uygulama bu projenin vatandaşa yansıyan ve bilinen yanıdır.