Puan mı Sıralama mı?

İçindekiler:

  1. Puan mı Sıralama mı?
  2. Iki yıllık bölümlerde puan mı sıralama mı?
  3. 2021 ek puanlı yerleştirme nedir?
  4. Iki yıllık bölümler puana göre mi sıralamaya göre mi?
  5. Üniversiteler sıralamaya göre mi alıyor puana göre mi?

Puan mı Sıralama mı?

1. Puan mı yoksa başarı sıralaması mı? Genel yerleştirmede başarı sıraları, ek yerleştirmede ise kesinlikle puan kullanılmalı. Ek yerleştirmede puanın kullanılmasının sebebi hem kılavuz verileri hem de adayın sonuç belgesinin o yıla ait olmasıdır.

Iki yıllık bölümlerde puan mı sıralama mı?

Özellikle lisanstan (4,5,6 yıllık) tercih yaparken başarı sıralamasını baz almak gerekiyor. Önlisanstan (2 yıllık) tercih yaparken ise başarı sıralamasına bakıldığı gibi puana göre de tercih yapılabilir” dedi.

2021 ek puanlı yerleştirme nedir?

EK PUANLI YERLEŞTİRME NEDİR? Ek puanlı yerleştirme hakkı meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması hâlinde sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir.

Iki yıllık bölümler puana göre mi sıralamaya göre mi?

Öğrenciler tercihlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sisteme giriş yaparak bildirebilir” dedi. ... Özellikle lisanstan (4,5,6 yıllık) tercih yaparken başarı sıralamasını baz almak gerekiyor. Önlisanstan (2 yıllık) tercih yaparken ise başarı sıralamasına bakıldığı gibi puana göre de tercih yapılabilir” dedi.

Üniversiteler sıralamaya göre mi alıyor puana göre mi?

-Tercihlerde en çok dikkat etmeniz gereken şey ÖSYS puanınız değil puana göre aldığınız sıralama. Çünkü üniversiteler öğrenci alırken puanla değil sıralamaya göre öğrenci alıyor.