Kaç dersten kalınca sorumluluk sınavına girilir?

İçindekiler:

  1. Kaç dersten kalınca sorumluluk sınavına girilir?
  2. Sorumluluk sınavları zorunlu mu?
  3. Sorumluluk sınavı 2021 ne zaman?
  4. Lise sorumluluk Sınavları kaç ek ders?
  5. 2021 ek ders ücreti ne kadar?
  6. Lisede kimler sorumluluk sınavına girer?

Kaç dersten kalınca sorumluluk sınavına girilir?

Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.

Sorumluluk sınavları zorunlu mu?

Öğrencilerin kaldıkları derslerden geçebilmeleri için sorumluluk sınavına girmeleri şarttır. Ayrıca alan değiştiren ve bu sebeple bazı derslerden sorumlu durumuna düşen öğrencilerin de sorumluluklarının kalkması için sorumluluk sınavına girmeleri zorunludur.

Sorumluluk sınavı 2021 ne zaman?

2021 LİSE SORUMLULUK SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? Yazıya göre, sorumluluk ve hazırlık sınıflarında yeterlilik sınavları iki haftaya yayılarak 1 Eylül-12 Eylül 2021 tarihleri arasında planlanarak uygulanacak.

Lise sorumluluk Sınavları kaç ek ders?

1 Eylül - 11 Eylül tarihileri arasında liselerde yapılacak olan sorumluluk sınavlarında görev alan öğretmenlere sınav başına 5 ek ders ücreti ödenecektir.

2021 ek ders ücreti ne kadar?

Bu değerlendirmenin ardından, 2021-2022 sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti 18,21 TL olarak belirlendi. Devlet okullarında çalışan ücretli ve kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti ise 21,46 TL oldu. 2021 yılı destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti Temmuz ayında memurlara yapılan zamla birlikte belli oldu.

Lisede kimler sorumluluk sınavına girer?

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerini kapsayacak şekilde yapılacak sorumluluk sınavlarına 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler katılabilecek.