Sık boğaz ağrısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Sık boğaz ağrısı neden olur?
  2. Uzun sureli bogaz agrisi neden olur?
  3. Tek tarafli boğaz ağrısı nasıl geçer?
  4. Boğaz enfeksiyonu tehlikeli midir?

Sık boğaz ağrısı neden olur?

Farenjit, tonsillit, özofagus iltihabı, akciğer enfeksiyonları, larenjit, krup hastalığı, reflü, tümör varlığı, yabancı cisim yutulması, sigara içmek, gece uyurken ağızdan nefes almak, kirlilik ve evcil hayvanlara, polenlere ve küflere karşı alerjiler boğaz ağrısının nedenleri arasındadır.

Uzun sureli bogaz agrisi neden olur?

Soğuk algınlığı, grip, bakteriyel ve diğer viral enfeksiyonlar, alerjiler, kuru hava, duman, kimyasal maddeler ve diğer tahriş edici maddeler, yaralanma, gastroözofageal reflü hastalığı ve tümör gibi faktörler uzun süren boğaz ağrısının nedenleridir.

Tek tarafli boğaz ağrısı nasıl geçer?

Bol sıvı tüketmek boğazı nemlendirerek ağrıları hafifletebilir. Tuzlu su gargarası yapmak boğaz ağrısını ve buna eşlik eden yutkunma güçlüğü problemini rahatlatabilir. Bal tüketmek mukoza tabakasını kaplayarak geniz akıntısının yol açtığı tek taraflı boğaz ağrısına iyi gelebilir.

Boğaz enfeksiyonu tehlikeli midir?

Bu bakteriyel enfeksiyonlardan beta hemolitik streptokoklarla oluşan boğaz enfeksiyonu ayrı bir öneme sahiptir. Tedavi ihmal edilirse kalpte, böbreklerde ve eklemlerde ciddi hastalıklara neden olur. Hastalık belirtileri şiddetli boğaz ağrısı, ateş, halsizlik, eklem ağrıları şeklinde ortaya çıkar.