Yalnızlıktan korkma fobisi nedir?

İçindekiler:

  1. Yalnızlıktan korkma fobisi nedir?
  2. Monofobi neden olur?
  3. Otofobi hastalığı nedir?
  4. Yalnız kalan bir insan ne yapmalı?
  5. Uyku korkusu nedir?
  6. Ama Otofobi ne korkusudur?

Yalnızlıktan korkma fobisi nedir?

Yalnızlık korkusu, bilimsel olarak otofobi, eremofobi, izolofobi ya da monofobi gibi isimlerle ifade edilmektedir. Bu korku ben merkezci olmak ve göz ardı edilmekten korkmak olarak da ifade edilirken, insanın tek başına vakit geçirme korkusu ya da bu tecrübe ile karakterize olan bir anksiyete bozukluğudur.

Monofobi neden olur?

Kişinin büyük bir ekonomik buhran yaşaması, iş hayatında büyük stres altında olması gibi faktörler de monofobiyi tetikleyebilmektedir. Kişinin birinci dereceden akrabalarının sürekli kaygılı ve endişeli olduğu durumlarda da çocukta monofobi gelişme ihtimali artmaktadır.

Otofobi hastalığı nedir?

Yalnızlık Korkusu – Otofobi Bu hastalığa sahip olmak için fiziksel vesaire yalnız olmak zorunda değilsinizdir. Otofobi –yalnızlık korkusu– kendine özgü bir fobi olduğu kadar belirli bir nesnenin veya durumun kalıcı, irrasyonel ve aşırı korkusunu içeren ciddi bir anksiyete bozukluğudur.

Yalnız kalan bir insan ne yapmalı?

Yalnız Hissettiğinizde Denemeniz Gereken 10 Öneri
  1. Ne kadar basit olursa olsun yaratıcı bir şeyler yapın. ...
  2. Sizi iyi hissettiren bir insanla iletişime geçin. ...
  3. İnsan olmayan bir arakadaştan destek alın. ...
  4. İhtiyacı olan birilerine yardım edin. ...
  5. Kendisini yalnız hisseden insanlarla merhamet ve nezaket ile yakınlık kur.
Daha fazla öğe...

Uyku korkusu nedir?

Uyku terörü ya da gece terörü genellikle çocuklarda görülse de bazen yetişkinlerde de ortaya çıkabilen bir hastalık türüdür. Çocukların derin uykuya daldıktan sonra 1 ila 2 saat içerisinde çığlık, korku veya titreyerek uyanmasına uyku terörü denir.

Ama Otofobi ne korkusudur?

Yalnız kalma ya da Otofobi, yalnız zaman geçirme fikri ve tecrübesi ile tetiklenen bir endişe bozukluğudur. Otofobi terimi, otomatik (kendini ifade eden) kelimesinden ve fobi kelimesinden (korku) gelmektedir. Kelimenin tam anlamıyla o zaman, özerklik, insanların kendilerinden korktukları zamandır.