Islamda ayak tırnakları nasıl kesilir?

İçindekiler:

  1. Islamda ayak tırnakları nasıl kesilir?
  2. Ayak Tirnaği nasil kesilmeli?
  3. Erkek el tırnakları nasıl kesilir?
  4. Pazar günü tırnak kesilir mi?
  5. Salı günü tırnak kesilirse ne olur?

Islamda ayak tırnakları nasıl kesilir?

Ayak tırnakları kesilirken sağ ayağın küçük parmağından başlayıp sol ayağın başparmağına geçip sırayla en son küçük parmağa ulaşılmalıdır. Tırnaklar parmağa zarar vermeyecek şekilde imkân nispetinde dipten kesilmelidir.

Ayak Tirnaği nasil kesilmeli?

Tırnaklar sıcak suyla yumuşatılarak kesilmelidir. Özellikle ayak tırnakları duş aldıktan sonra kesilmesi sizlere daha kolaylık sağlayacaktır. Tırnaklar hijyen için önemli olduğundan, tırnak kesilen makaslar kişiye özel olmalıdır. Tırnağı keserken seviyeyi çok ayarlamak gerekir.

Erkek el tırnakları nasıl kesilir?

Tırnaklarınızın sadece uçlarını kesin, kenarlarını kesmeyin. Böylece tırnaklarınız köşeli görünür. Tırnakların köşelerini kesmek, erkeğe özgü tarzın amacını bozguna uğratan şeytantırnaklarının çıkmasını sağlar. Not: tırnaklarınız 2.54 cm'den daha kısa ise; tırnaklarınızı kısaltmak için törpü kullanın.

Pazar günü tırnak kesilir mi?

Öte yandan pek çok Müslüman tırnak keseceği günü bilmek için “pazartesi tırnak kesilir mi?” sorusunu çok sık sormuştur. Peygamber Hz. Muhammed'in öğretilerinde tırnak kesmek ile ilgili herhangi gün kavramı yer almamıştır. Bu nedenle pazartesi tırnak kesilebilir.

Salı günü tırnak kesilirse ne olur?

Muhammed, hadislerin hiçbirinde salı gününde veya akşam vaktinde tırnak kesilmeyeceği yönünde bir kelam etmiyor. Bu nedenle salı günleri ve salı akşamları tırnak kesmekte bir sakınca bulunmuyor.