Odayı hangi renk geniş gösterir?

İçindekiler:

  1. Odayı hangi renk geniş gösterir?
  2. Küçük oda hangi renk olmalı?
  3. Küçük evler ne renk boyanmalı?
  4. Karanlık odalarda hangi renkler kullanılmalı?
  5. Güneş alan eve hangi renk boya gider?
  6. Karanlık evlere hangi boya gider?
  7. Güneş almayan eve hangi renk boya gider?
  8. Evi boyarken hangi renkleri tercih etmeliyiz?
  9. Mutfak boyası ne renk olmalı?
  10. Evin içi ne renk olmalı?
  11. Işık almayan oda hangi renk olmalı?
  12. Güneş almayan oda nasıl aydınlatılır?
  13. Mutfağa hangi renk boya gider?

Odayı hangi renk geniş gösterir?

1. İlk olarak zemin ve duvarlarınızda açık renk kullanmaya özen gösterin. Açık renk boyalar (özellikle açık mavi ve krem rengi) ışığı yansıtacağı için ferah bir görünüm oluşacak böylece odalarınız daha büyük görünecektir.

Küçük oda hangi renk olmalı?

Yeşil tonları bu konuda özellikle işe yarar. Küçük bir odada, ahşap döşemeler ve kalıplar duvar renginden bir ton daha koyu olmalıdır. Bu, odanın mimarisinin öne çıkması için bir kontrast oluşturarak ve duvarların biraz arka planda kalmasını sağlayarak odanın daha büyük görünmesini sağlar.

Küçük evler ne renk boyanmalı?

Küçük salonlar için en ideal renkler beyaz, krem, bej, açık gri, açık pembe ve mavi olsa da küçük çocuğu olanlar için çok ideal renkler olmayabilir. Bu durumda yine koltuk rengini açık tonlarda tutup koltuklarınızın üzerine, çocuklarınızla dost, rengarenk şallar ve örtülerle geçici olarak kapatmanız mümkün.

Karanlık odalarda hangi renkler kullanılmalı?

Duvarlarınızda Renklerin Gücünü Kullanın Karanlık odaların duvarlarında soğuk renklerden kaçınmak ve açık tonlarda, sıcak, soluk renk tonlarını dengeleyerek kullanmak gerekir. Beyaz, açık bej, gri gibi nötr renkler odanızdaki ışığın artmasına sağlayacak boyama önerileridir.

Güneş alan eve hangi renk boya gider?

Sabahın ilk ışıklarında hafif pembemsi bir ışık veren güneş, öğlene doğru daha mavimsi bir renge dönüşür. İlerleyen saatlerde hafif gölgeler atar. Odanızda gün ışığından en iyi şekilde faydalanmak için duvarlarınızı pastel mavi ya da açık yeşil tonlarında boyayabilirsiniz.

Karanlık evlere hangi boya gider?

Beyaz tonları ve açık gri, evinizdeki güneş ışığını yansıttığı gibi İskandinav stili bir ortam yaratmanıza da yardımcı olur. Aydınlık ve romantik bir görünüm için de krem ve bej tercih edebilirsiniz. Uçuk pembe, mavi ve yeşil tonları da evinizi aydınlatırken canlandırır. Duvarlarla sınırlı kalmayın.

Güneş almayan eve hangi renk boya gider?

Bu yüzden duvar boyasının seçimine dikkat etmelisin. Bej rengi, krem rengi, beyaz gibi açık renkler odanı olduğundan daha ferah ve aydınlık gösterecektir. Ayrıca evinde farklılık yaratmak istiyorsan kırmızı, sarı, turuncu gibi daha sıcak renkleri denemekten de çekinme.

Evi boyarken hangi renkleri tercih etmeliyiz?

Mavinin ve yeşilin açık tonları, beyaz, nötr ve doğal renkler size günün stresini unutturmakta yardımcı olur. Ayrıca bu renkleri tercih ettiğiniz taktirde oda daha geniş görünecektir. Eğer ortama biraz hareket katmak isterseniz koltuk veya minder seçimlerinizde kontrast yakalatacak canlı renkler tercih edebilirsiniz.

Mutfak boyası ne renk olmalı?

Mutfaklarda tercih edilen renkler genelde beyaz ağırlıklı olsa da gri ve siyah gibi koyu renkler de kullanılabiliyor. Özellikle koyu renkli mutfak dekorasyonu olan evlerde, beyaz ve ona yakın tonlar sıklıkla tercih ediliyor.

Evin içi ne renk olmalı?

Bu yoğunluğu ve kasveti eve taşımamak için duvarlar kesinlikle mavi yada yeşilin güzel ve açık tonlarından olmalı. Veya salonun bir kısmını farklı renge boyayabilirsiniz. Eğer gelenekçi bir yapınız varsa klasik olandan yanayım diyorsanız duvarlarınızın rengi kesinlikle pastel tonlarında olmalı.

Işık almayan oda hangi renk olmalı?

Oturma odanızda fazla ışık yoksa çuha çiçeği sarısı veya altın bal rengi gibi sıcak, soluk renk tonlarını kullanmak en iyi seçimdir. Ayrıca, odaya mümkün olduğu kadar fazla ışık yansıtması için pencerenin iç kısmını canlı bir beyaza boyayabilirsiniz.

Güneş almayan oda nasıl aydınlatılır?

Açık Renkli İnce Tül ve Perdeleri Tercih Edin. “Güneş görmeyen oda nasıl aydınlatılır?” sorusunun cevaplarından biri de tül ve perdelerinizle ilgilidir. Odanıza ne kadar fazla ışık gelirse o kadar iyi, ama kalın ya da koyu renkli tül ve perdeler odaların aydınlık görünmesini engelleyebiliyor.

Mutfağa hangi renk boya gider?

Mutfaklar için her zaman açık tonlarda boyalar tercih edilmelidir. Özellikle dar alanlı mutfaklarda ekstra koyu renkler tercih etmek mutfağın tamamen karanlık ve küçük algılanmasına neden olmaktadır. Mutfak boya renkleri bu anlamda zemin özellikleri de dahil açık renkli olmalıdır.