Vücutta sebepsiz morluklar neden olur?

İçindekiler:

  1. Vücutta sebepsiz morluklar neden olur?
  2. Hangi renk morluklar tehlikeli?
  3. Vücutta oluşan morluklar için hangi bölüme gidilir?
  4. Bacak morarması neyin belirtisi?
  5. Morluğa ne iyi gelir krem?
  6. Moraran yere hangi krem sürülür?
  7. Kollarda morarmalar neden olur?
  8. Bacaklarda morarma hangi vitamin eksikliği?

Vücutta sebepsiz morluklar neden olur?

Ciltte oluşan travma dışı morluklar birçok farklı hastalıktan kaynaklanabilir. Bu rahatsızlıkların başında kan hastalıkları yer alır. · Pıhtılaşma bozukluğuna bağlı olarak sıklıkla oluşan morluklar, lösemi, lenf bezi hastalıkları ve kemik iliği kanseri gibi ciddi sağlık problemlerine bağlı olarak görülebilir.

Hangi renk morluklar tehlikeli?

Şayet bir travma olmaksızın bacakta morarma oluşmuşsa ve morarma uzun süre duruyorsa; bu durum gerçekten korkulması gereken bir kan hastalığının habercisi olabilir. Ayrıca travmanın şiddeti ve morarma derecesinin de orantılı olması gerekir. Ufak bir çarpma sonrasında büyük morarmalar meydana gelmesi de tehlikeli.

Vücutta oluşan morluklar için hangi bölüme gidilir?

Bu gibi durumlarda Cildiye bölümüne gidilmelidir. Bunlar dışında oluşan sebepsiz morluklar ise ciddiye alınmalıdır. Morlukların altında ciddi bir sağlık problemi yatıyor olabilir. Bunun için ise testlerin yapılması için Hematoloji veya Dahiliye bölümüne gidilebilir.

Bacak morarması neyin belirtisi?

Bacak morluklarının en sık karşılaşılan nedeni fiziksel aktivite veya kaza sonucu oluşan morluklardır. Çarpma, vurma ya da düşme gibi durumlarda gözlenen morarma damar içerisinde bulunan kan, doku veya kas zedelenmesine bağlı olarak oluşabiliyor.

Morluğa ne iyi gelir krem?

KREM: Morluklara iyi gelen krem de farklı bir seçenek. Eczanelerden satın alabileceğiniz lasonil isimli krem de morluklara iyi gelebilecek bir yöntemdir.Morluk giderici krem olarak Arnica, Auriderm XO, Ematonil sayılabilir.

Moraran yere hangi krem sürülür?

Eczanelerden satın alabileceğiniz lasonil isimli krem de morluklara iyi gelebilecek bir yöntemdir.Morluk giderici krem olarak Arnica, Auriderm XO, Ematonil sayılabilir.

Kollarda morarmalar neden olur?

KOLDA MORARMA Kollarda ve vücudun üst kısmında oluşan morarmaların nedeni pıhtılaşma olabilir. Eğer kişi de bunlarda görülüyorsa Pıhtılaşma bozukluğu, hemofili gibi genetik hastalıklar olabilir. Pıhtılaşma sorunları ile ilgili hematoloji uzmanına danışmakta fayda vardır.

Bacaklarda morarma hangi vitamin eksikliği?

Morarmalar. Vücudunuzda kolayca morluklar oluşuyorsa, C vitamini eksikliğiniz olabilir. C vitamini eksikliği, vücutta kolajenin üretilememesine yani dokuların yenilenememesine neden olur.