Hangi Üç kişinin duası kabul olur?

İçindekiler:

  1. Hangi Üç kişinin duası kabul olur?
  2. Kimlerin duası kabul oluyor?
  3. Lohusa annenin duası kabul olur mu?
  4. Hangi dua geri çevrilmez?
  5. Anne duası kabul olur mu?
  6. Hafızların duası kabul olur mu?
  7. Kabul olmayan dua var mıdır?
  8. Berat gecesi kimlerin duası kabul olmaz?
  9. Yolcunun duası nedir?

Hangi Üç kişinin duası kabul olur?

"Üç kişinin duası geri çevrilmez. Allah katında makbul olur. 1- Babanın (evladına) duası. ... 3- Mazlumun duası (Tirmizi, Birr, 7/1905)."

Kimlerin duası kabul oluyor?

Anne ve babasına dua eden kimse.” “Hac ve umrede bulunanlar Allah'ın askerleridir. ... Dua ederlerse Allah, dualarını kabul eder. İstiğfar ederlerse onları bağışlar.”

Lohusa annenin duası kabul olur mu?

LOHUSA KURAN OKUYABİLİR Mİ? Dinimize göre adet ve nifas halleri hükmen kirlilik olarak görüldüğü için ibadetler yasak olarak kabul edilmektedir. Öyle ki lohusa kadın ya da adet olan kadının ibadet yeri olan camilerimize girmesi de uygun değildir.

Hangi dua geri çevrilmez?

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: Şu beş gecede yapılan dua red edilmez: Regaib gecesi, Şabanın 15. [Berat] gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.

Anne duası kabul olur mu?

Anne-babaların duaları da makbul bedduaları da. Anneden ziyade babanın evladına yaptığı ahlar, Allah katında reddedilmiyor. Zira babanın anneye göre evladına olan şefkati daha az. Bu sebeple ilencinin kalpten olma ihtimali fazla.

Hafızların duası kabul olur mu?

Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde; “Kur'an-ı Kerim'i hıfz eden kimse, her Kur'an-ı hatmettiğinde, Allah'ın kelamını okuduğu için kabul olunmuş bir dua hakkı vardır” buyuruyor.

Kabul olmayan dua var mıdır?

Peygamberimiz (a.s.) “Acele edip “dua ettim de duam kabul olunmadı.” demedikçe dualarınız kabul olur.” (Buhari, Daavat, 21; Müslim, Zikr, 90) buyurmaktadır.

Berat gecesi kimlerin duası kabul olmaz?

1- Allah'a ortak koşanlar. 2- Kalpleri düşmanlık hisleriyle dolu olup insanlarla zıtlaşmaktan başka bir şey düşünmeyenler. 3- Müslümanların arasına fitne sokanlar. 4- Akraba bağını koparanlar.

Yolcunun duası nedir?

Bir yolculuğa çıkmadan önce en çok okunan dua şudur: "Sübhanellezî sehhara lenâ hazâ ve mâ künnâ lehû mukrinîn. Ve innâ ilâ Rabbinâ le münkali-bûn." Bu dua, biz layık olmadığımız halde, Allah'ın bizim yanımızda olduğu manasına gelmektedir.