Iokbs bursu ne demek?

İçindekiler:

  1. Iokbs bursu ne demek?
  2. Iokbs sinav bilgileri ne demek?
  3. Iokbs ne zaman 2021?
  4. 9 sınıf Bursluluk parası ne kadar?
  5. Bursluluk parası ne zamana kadar veriliyor?

Iokbs bursu ne demek?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye'de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Iokbs sinav bilgileri ne demek?

Ekonomik durumu yetersiz öğrencileri desteklemek adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Iokbs ne zaman 2021?

İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı (İOKBS) 5 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00'da yapılacak. Gerçekleşecek sınavda 4'er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak.

9 sınıf Bursluluk parası ne kadar?

PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 329,91 TL'dir. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi beklendiğinden bu rakamda değişim olacağını bilmenizi isteriz. Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 10-15 gün gecikmeyle ödenir.

Bursluluk parası ne zamana kadar veriliyor?

Pybs bursu öğrenci kaçıncı sınıfta kazanmış olursa olsun lise son sınıfa kadar devam eder. 12. sınıfın son bursuna kadar alır sonrasında bursunuza veda etmek zorunda kalırsınız.