Herhangi bir lisans programından mezun olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Herhangi bir lisans programından mezun olmak ne demek?
  2. 4619 nitelik kodu nedir?
  3. KPSS tercih aranan nitelikler ne demek?
  4. KPSS tercihleri nasıl yapılacak?
  5. Ön lisans lisans ve yüksek lisans nedir?
  6. Işletme mezunları hangi kodları tercih edebilir?
  7. Nitelik kodları ne anlama geliyor?

Herhangi bir lisans programından mezun olmak ne demek?

Lisans mezunu, üniversitelerin dört yıllık programlarına kayıt yaptırarak eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan ve diploma almaya hak kazanan kişilere söylenmektedir. Lisans mezunu olmak için gerekli kriter üniversitenin dört yıllık olmasıdır.

4619 nitelik kodu nedir?

Bunlardan biri herhangi bir lisans programından mezun olanların başvuru yapabilmesine olanak tanıyan 4001 nitelik kodu iken elektronik ve haberleşme mühendisliği ve türevi bölüm mezunlarının başvuru yapmasını sağlayan nitelik kodu ise 4619 numaralı nitelik kodudur.

KPSS tercih aranan nitelikler ne demek?

KPSS TERCİH KILAVUZU NİTELİK KODLARI NE DEMEK? Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

KPSS tercihleri nasıl yapılacak?

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2021/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır.

Ön lisans lisans ve yüksek lisans nedir?

Ön lisans, lisans ve yüksek lisans, yükseköğretim programlarının en önemli parçasıdır. ... Yükseköğretim, ortaöğretime dayalı bir eğitim türüdür. En az dört yarıyıllık ön lisans, en az 8 yarıyıllık lisans ve en az 2 yarıyıllık lisansüstü eğitimleri, Türk eğitim sisteminin yükseköğretim uygulamalarının tümünü içerir.

Işletme mezunları hangi kodları tercih edebilir?

Aşağıda özel nitelik kodları ile belirtilen lisans mezunlarının tamamı 4431 nitelik kodu olan kadro ve pozisyonlara tercih işleminde bulunabilir.
  • 3226 - İşletme / İşletmecilik.
  • 3361 - Yönetim Bilişim Sistemleri.
  • 3381 - Muhasebe-Finansman.
  • 5123 - Muhasebe ve Finansal Yönetim / Muhasebe ve Finans Yönetimi.
  • 8207 - İş İdaresi.
Daha fazla öğe...

Nitelik kodları ne anlama geliyor?

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.