Sağ kolda uyuşma hangi doktor?

İçindekiler:

  1. Sağ kolda uyuşma hangi doktor?
  2. Sağ kol ağrısı için ne yapmalı?
  3. Kollarda karıncalanma neden olur?
  4. Elde çıkan şişlik için hangi bölüme gidilir?

Sağ kolda uyuşma hangi doktor?

El ve kol uyuşmasından şikayeti olan hastaların hastanelerin nöroloji polikliniklerine başvurması gereklidir. Hastalığın sebebi bulunduktan sonra sebebe yönelik olarak medikal tedavi, fizik tedavi ya da cerrahi müdahale ile tedavi edilir.

Sağ kol ağrısı için ne yapmalı?

Buz Tedavisi: Ağrıyan bölgeye günlük 3 kere buz torbaları konulabilir. Buz uygulamasının her sefer için en fazla 15 dakika bekletilmesi gerekir. Buz tedavisi uygulamasında kol daha çok ağrımaya başlarla, uygulama derhal bırakılmalı ve doktora gidilmelidir.

Kollarda karıncalanma neden olur?

SOL KOL NEDEN UYUŞUR? Sol kolda karıncalanma ve uyuşmanın önde gelen nedenleri sinir sıkışmaları, boyun fıtıklarına bağlı olarak sinir hasarlanmalarıdır. Elin ilk 3 parmağına ve dördüncü, yani yüzük parmağının 3. parmağa bakan yarısına gelen sinirlerinin el bileğinde sıkışması karpal tünel sendromu olarak bilinir.

Elde çıkan şişlik için hangi bölüme gidilir?

Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.