Nörolojik sıkıntı ne demek?

İçindekiler:

  1. Nörolojik sıkıntı ne demek?
  2. Nörolojik hastalık ne demektir?
  3. Nöroloji göze bakar mı?
  4. Beyin küçülmesi hastalığı ne demek?

Nörolojik sıkıntı ne demek?

Vücudun sinir sistemiyle ilgili hastalıklara nörolojik hastalıklar denilmektedir. Beyin, omurilik ya da sinirlerin elektriksel yapısındaki anormallikler birçok semptoma yol açabilmektedir.

Nörolojik hastalık ne demektir?

Nöroloji beyin ve beyin hastalıkları ile ilgilenen bir tıp alanıdır. Daha çok felç, epilepsi, sara, Alzheimer, bunama, Parkinson, unutkanlık ve uyku bozuklukları gibi konularla ilgilenen Nöroloji diğer uzmanlık alanları ile birlikte çalışmaktadır.

Nöroloji göze bakar mı?

Göz hastalıkları nedeniyle oluşan baş ağrısını tedavi eden, göz ve sinir sisteminin ortak hastalıkları ile ilgilenen bilim dalı Nörooftalmoloji'dir. Bir cismin görülebilmesi, görüntünün önce gözde daha sonra beynin arka kısımlarındaki görme merkezinde algılanması ile mümkündür.

Beyin küçülmesi hastalığı ne demek?

Alzheimer hastalığı beynin küçülmesine (atrofi) ve beyin hücrelerinin ölmesine neden olan ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Kişinin bağımsız olarak işlev görme yeteneğini etkileyen düşünme, davranışsal ve sosyal becerilerde sürekli bir düşüş yaşaması olarak adlandırılan bunamanın en yaygın nedenidir.