Levent Vadisi nasıl bir yer?

İçindekiler:

  1. Levent Vadisi nasıl bir yer?
  2. Malatya Levent Vadisi kac metre?
  3. Levent Vadisi nasıl oluştu?
  4. Levent Vadisi hangi ilde?
  5. Levent Vadisi Darende arası kaç km?
  6. Levent Vadisi dünyada kaçıncı sırada?
  7. Levent Vadisi hangi ilçede?
  8. Akçadağ Malatya arası kaç kilometre?
  9. Levent kanyonu kaçıncı sırada?
  10. Dünyanın ikinci büyük kanyonu nerede?
  11. Yazıhan Malatya merkez arası kaç km?
  12. Istanbul Malatya kaç km otobüsle?
  13. Dünyanın en uzun kanyonu nerede?
  14. Horma Kanyonu dünyada kaçıncı?
  15. Malatya istanbul arası otobüsle kaç saat sürer?

Levent Vadisi nasıl bir yer?

Vadi, 28 Km uzunluğa sahiptir ve bünyesinde son derece ilginç jeolojik oluşumlar, inanılmaz yükseklikte uçurumlar, gezmesi çok keyifli çeşit çeşit mağaralar bulundurmaktadır. Mağaraların yoğunlaştığı en önemli noktalar İnkaya, Kozalak, Taşköy, Bağköy, Kolköy ve Küçükkürne köyleridir.

Malatya Levent Vadisi kac metre?

240 METRE YÜKSEKLİKTEN DOĞA KEYFİ

Levent Vadisi nasıl oluştu?

Yaklaşık olarak 65 milyon yıl önceye dayanan ve jeolojik deformasyonlar sonucu meydana gelen bu doğa harikası oluşum, bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle birlikte dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen ve neolitik çağdan kalma kalıntıların da bulunduğu 28 kilometre uzunlukta bir alana sahiptir.

Levent Vadisi hangi ilde?

ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetilen, 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya oluşumlarıyla dikkati çeken Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi, 104 metre yükseklikteki ve zemininin bir bölümü cam olan seyir terasının yanı sıra yeni yapılan alternatiflerle adrenalin tutkunlarını bekliyor.

Levent Vadisi Darende arası kaç km?

Darende levent vadisi malatya arası mesafe : 108 kilometre. Darende levent vadisi malatya arası süre : 1 saat 24 dakika.

Levent Vadisi dünyada kaçıncı sırada?

Dünyanın ikinci uzun kanyonu olan Levent kanyonuna mutlaka uğrayıp eşsiz manzaranın tadını çıkartın. Tabanı camdan yapılmış bir terasın üzerinde kendinizi yüzlerce metre yükseklikte uçuyormuş gibi hissedeceksiniz.

Levent Vadisi hangi ilçede?

ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetilen, 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya oluşumlarıyla dikkati çeken Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi, 104 metre yükseklikteki ve zemininin bir bölümü cam olan seyir terasının yanı sıra yeni yapılan alternatiflerle adrenalin tutkunlarını bekliyor.

Akçadağ Malatya arası kaç kilometre?

Malatya Akçadağ Arası Kaç Km
Malatya Akçadağ Kaç Km33 Km
Malatya Akçadağ Kaç Saat28 Dakika
Uçuş Mesafesi32 Km
Uçuş Süresi5 Dakika

Levent kanyonu kaçıncı sırada?

Dünyanın ikinci uzun kanyonu olan Levent kanyonuna mutlaka uğrayıp eşsiz manzaranın tadını çıkartın.

Dünyanın ikinci büyük kanyonu nerede?

Dünyanın ikinci büyük kanyonu Türkiye'de Uşak ilimizde yer almaktadır. ABD'deki Grand Kanyonu'nun ardından dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen Uşak'ın Ulubey ilçesindeki doğa harikası kanyon 73 kilometre uzunluğundadır.

Yazıhan Malatya merkez arası kaç km?

Malatya Yazıhan Arası Kaç Km
Malatya Yazıhan Kaç Km42 Km
Malatya Yazıhan Kaç Saat32 Dakika
Uçuş Mesafesi30 Km
Uçuş Süresi5 Dakika

Istanbul Malatya kaç km otobüsle?

İstanbul Malatya Otobüs Biletleri. İstanbul'dan başlayacak olan yolculuğunuzun Malatya otogarından tamamlanması yaklaşık 16 saat 17 dakika sürecektir. İstanbulMalatya güzergahı üzerindeki otobüs yolu mesafesi 1112 kilometre sürecektir. İstanbul ve Malatya şehirleri arasında 20 firma sefer gerçekleştirmektedir.

Dünyanın en uzun kanyonu nerede?

Güney Afrika'nın Mpumalanga kentinde yer alan Blyde Nehri Kanyonu dünyadaki en fotojenik kanyon olarak görülüyor. Aslına bakılırsa kanyon, büyük önem arz eden bir doğa harikası. Yaklaşık 25 km uzunluğunda, ortalama 750 m bir derinliğe sahip ve muhtemelen dünyanın en büyük yeşil kanyonu.

Horma Kanyonu dünyada kaçıncı?

"Dünyanın en derin ikinci kanyonu" olarak gösterilen Valla ile bir ucundan diğer ucuna 3 kilometrelik ahşap platformla geçilen Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi, doğal güzellikleriyle dikkati çekiyor.

Malatya istanbul arası otobüsle kaç saat sürer?

İstanbul - Malatya arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 15 saat 52 dakika sürmektedir.