Ciltteki lekeleri ne geçirir?

İçindekiler:

  1. Ciltteki lekeleri ne geçirir?
  2. Kahverengi cilt lekeleri neden olur?
  3. Güneş lekeleri zamanla geçer mi?
  4. Yüzdeki koyu lekeler neden olur?
  5. Sivilce lekelerine hangi ürünler iyi gelir?
  6. Derin güneş lekeleri nasıl geçer?

Ciltteki lekeleri ne geçirir?

YÜZDE ÇIKAN LEKELERE DOĞAL ÇÖZÜMLER En bilinen yöntemlerden biri sivilce ve aknelere de kullanılan elma sirkesidir. Pamuğa damlattığınız elma sirkesini lekelere sürerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Bunun yanında leke oluşumuna engel olmak için düzenli olarak güneş kremi kullanmalı ve bol su içmeye özen göstermelisiniz.

Kahverengi cilt lekeleri neden olur?

Cildinizin herhangi bir yerinde oluşan kahverengi lekelere hiperpigmentasyon denir. Hiperpigmentasyon cildin bazı bölgelerinde normalden fazla melanin üretilmesiyle ortaya çıkar. Vücudumuzdaki melanin gözlere, cilde ve saçlara rengini veren renk hormonu olarak kabul edilir.

Güneş lekeleri zamanla geçer mi?

Pigmentasyon olarak tanımlanan lekeler gebelik döneminde ortaya çıkarsa gebelik maskesi olarak adlandırılır. Tedavi edilmeyen pigmentasyon kalıcıdır, kendiliğinden iyileşmez.

Yüzdeki koyu lekeler neden olur?

Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak ciltte lekeler oluşur. Lekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da genetik faktörler, hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir.

Sivilce lekelerine hangi ürünler iyi gelir?

  • Murad Post-Acne Spot Lightening Gel. ...
  • Avène Cicalfate Restorative Skin Cream. ...
  • Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector. ...
  • Bio-Oil. ...
  • Kate Somerville D-Scar Diminishing Serum. ...
  • Peter Thomas Roth Camu Camu Power C x 30 Vitamin C Brightening Sleeping Mask. ...
  • Caudalie Vinoperfect Radiance Serum. ...
  • Clarins Mission Perfection Serum.
Daha fazla öğe...•BE

Derin güneş lekeleri nasıl geçer?

Güneş lekelerine karşı en etkili malzemelerden biri limon suyu. İçerdiği asit sayesinde ölü derilerden kurtulmanızı sağlarken ciltteki koyu bölgelerin renginin açılmasına da yardımcı olur. Bunun için limon suyunu güneş lekelerinin bulunduğu bölgelere sürüp 20 dakika boyunca bekletip ardından bu bölgeyi yıkayın.