Ev sahibi kiracıyı istediği gibi çıkarabilir mi?

İçindekiler:

  1. Ev sahibi kiracıyı istediği gibi çıkarabilir mi?
  2. Ev sahibi hangi şartlarda kiracıyı çıkarabilir?
  3. Ev sahibi kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?
  4. Ev sahibi zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı istediği gibi çıkarabilir mi?

Borcun ödenmemesi durumunda ev sahibi, sözleşmeyi fesh ederek kiracıyı evden çıkarabilir. Ev sahibinden izinsiz olarak yapılan değişiklikler karşısında ev sahibi, kiracıdan bu değişiklikleri geri almasını talep edebilir.

Ev sahibi hangi şartlarda kiracıyı çıkarabilir?

Ayrıca ev sahibinin izni olmadan konutta ciddi bir değişiklik yapılması gibi sözleşmeye esaslı bir aykırılık olunması durumunda kiracı tahliye edilebilir. Bir diğer yol ise esaslı tadilat, tamirat ve yıkım varsa kiracı tahliye edilebilir. Fakat bu durumun sonrasında kiracının yeniden davet edilmesi zorunlu.

Ev sahibi kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Genellikle yıllık olarak imzalanan kontrat, taraflar arasında herhangi bir tahliye kararı alınmazsa uygulanmaya devam eder. Kontrat yenilenmez veya gayrimenkul sahibi taşınmazın tahliyesini talep ederse belirlenen süre içinde kiracının mülkü boşaltması gerekir.

Ev sahibi zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla çıkaramıyor. Kira sözleşmesi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanun, kiracının haklarını gözettiği gibi, ev sahibinin haklarını da sıralıyor.