Temizlik ürünlerinde KDV oranı kaç?

İçindekiler:

  1. Temizlik ürünlerinde KDV oranı kaç?
  2. Su faturası KDV oranı kaç?
  3. KDV oranı kaç?
  4. Sabun KDV oranı nedir?
  5. Taksi faturalarında KDV var mı?
  6. 8 18 KDV Nelere uygulanır?
  7. KDV de iktisadi mükellef kimdir?
  8. Berberlerde KDV kaç?
  9. Demir KDV oranı nedir?
  10. Sıvı sabun KDV oranı nedir?

Temizlik ürünlerinde KDV oranı kaç?

Hizmet ÇeşidiEski KDV Oranı %Yeni Kdv Oranı %
Motorlu kara taşıtlarının yağlanması, yıkanması, cilalanması hizmetleri ile bunlara ait koltuk ve döşemelerin bakım ve onarımı (malzemeler hariç),188
Hane sakinlerine verilen konut bakım, onarım, boya ve temizlik hizmetleri (malzemeler hariç),188
23 satır daha•BE

Su faturası KDV oranı kaç?

Musluk Suyuna 18, Pet Şişeye Yüzde 8 KDV.

KDV oranı kaç?

Ülkemizdeki KDV oranları başlıca, %1, %8 ve %18'dir. Genel olarak uygulanan ise % 18 KDV oranıdır. Ancak restoran, otel gibi hizmet sektörlerinde bazı istisnalar dışında %8 oranı uygulanır.

Sabun KDV oranı nedir?

www.e-zeytinyagcim.com'daki tüm fiyatlar kdv dahil satıs fiyatlarıdır.Zeytin, Zeytinyağı ve diğer gıda ürünlerinde kdv oranı %8, sabunlar ve kozmetik ürünlerde %18'dir.

Taksi faturalarında KDV var mı?

Bildiğiniz üzere taksiciler basit usulde vergilendirildikleri için, 1.7.2003 tarihinden itibaren taksi işletenlerce yapılan teslim ve hizmetler KDV'den istisna olacaktır.Bu nedenle, 1.7.2003'ten itibaren taksicilerden alınan perakende satış fişleri üzerinden KDV hesaplanmaması ve KDV indiriminin yapılmaması ...

8 18 KDV Nelere uygulanır?

%8 oranında KDV alınır. %18 KDV uygulanan mallar ise, temel tüketim olmayan ürünlerdir. Bunlar genellikle telekomünikasyon ürünleri, beyaz eşyalar, mobilyalardır ve zorunlu olarak ihtiyaç duyulmayan bazı gıda mallarıdır.

KDV de iktisadi mükellef kimdir?

Katma değer vergisinin mükellefi esas itibariyle vergiye tabi işlemleri yapanlardır. ... Mal teslimi ve hizmet ifalarında mükellef, bu malları teslim edenler veya hizmeti yapanlardır. 2. Mal ve hizmet ithalatında ise mal veya hizmeti ithal edenlerdir.

Berberlerde KDV kaç?

Bu karara göre konaklama hizmetlerinde KDV yüzde 8 yerine yüzde 1, yeme ve içme hizmetlerinde KDV yüzde 8 yerine yüzde 1, kuaförlük hizmetlerinde gibi işlerde KDV yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak devam edecek.

Demir KDV oranı nedir?

TOBB Türkiye İnşaat Sektör Meclis Başkanı Tellioğlu, demirdeki KDV'nin yüzde 18'den yüzde 9'a düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Sıvı sabun KDV oranı nedir?

Bugün itibariyle sabun, sıvı sabun ile Biyosidal Ürünler Yönetmeliğine tabi el ve cilt dezenfektanı, antibakteriyel sıvı sabun, el jeli, ıslak mendil, temizleme köpüğü, antiseptik solüsyon, boğaz spreyi, gargara, pudra sprey, solüsyon, şampuan, oksijenli su, batikon gibi hijyen ürünlerinde KDV toptan ve perakende ...