MERNİS adresi ne demek?

İçindekiler:

  1. MERNİS adresi ne demek?
  2. MERNİS adresi nasıl tespit edilir?
  3. Mernis adresine tebligat nasıl yapılır?
  4. Mernis projesinin amacı nedir?
  5. Türkiye'de kayıtlı vatandaşların kimlik bilgilerine hangi veri tabanından erişilir?
  6. MERNİS Bilgi Sistemi nedir?

MERNİS adresi ne demek?

MERNİS adresi kişilerin tüm aile, nüfus, soy ve adres bilgilerini içerdiğinden önemli bir sistemdir. Tüm bu kolaylıklara e-devlet otomasyon sistemi üzerinden MERNİS sayesin de ulaşılmaktadır. Vatandaşlara verilen TC kimlik numarası bir bakıma kişinin MERNİS adresi yani numarasıdır.

MERNİS adresi nasıl tespit edilir?

İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Detaylara ve e-Devlet giriş ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. MERNİS adresinizi ikametgah öğrenme sayfamız üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Mernis adresine tebligat nasıl yapılır?

Ancak; Bilinen son adres ile MERNİS adresin aynı olması durumunda TK 10/1 maddesine göre kişiye önce normal tebligat yapılır, tebligat iade olursa o takdirde MERNİS adresine tebligat yapılacaktır. MERNİS adresine yapılan tebligatlarda zarfın üzerinde mutlaka ”MERNİS ADRESİDİR'' ibaresi yazılmalıdır.

Mernis projesinin amacı nedir?

MERNİS Projesinin Hedefleri Merkezde bir bilgi bankası oluşturmak ve bu yoldan nüfus kütüklerindeki bilgileri kamu hizmetleri açısından değerlendirmek. Nüfus kütüklerindeki bilgileri istatistik verileri olarak değerlendirerek, nüfus ve aile istatistiklerini elde etmek.

Türkiye'de kayıtlı vatandaşların kimlik bilgilerine hangi veri tabanından erişilir?

Güvenlik birimleri bilgisayar terminali aracılığıyla aranan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası veya adı soyadı gibi bilgilerini girerek kişinin MERNİS veri tabanındaki kaydına ulaşarak kimlik tespiti yapabileceklerdir.

MERNİS Bilgi Sistemi nedir?

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) kağıt ortamında bulunan nüfus kayıtlarının elektronik ortama aktarılarak merkezi bir yapıda tutulmasını sağlayan bilişim teknolojileri ve ortak veritabanı işlemciliği açısından Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli ve temel projesidir.