Mektupta tarih ve adres nereye yazılır?

İçindekiler:

  1. Mektupta tarih ve adres nereye yazılır?
  2. Büyük zarfta adres nereye yazılır?
  3. Mektup alıcı ne tarafa yazılır?
  4. A4 zarfta adres nereye yazılır?
  5. Evrak gönderirken adres nereye yazılır?
  6. Sokak adresi nasıl yazılır?
  7. Mektup Nasıl Yazılır ve kuralları nelerdir?
  8. Tebrik kartına isim yazılır mı?
  9. Kartpostala kimin adresi yazılır?
  10. Sokak isimleri nasıl yazılır?

Mektupta tarih ve adres nereye yazılır?

4- Mektup kağıdının sağ üst kısmına yazıldığı yer ve tarih yazılmalıdır. 5- Mektup yazıldıktan sonra imzalanmalı. 6- Mektubun sol üst köşesine adres yazılmalıdır.

Büyük zarfta adres nereye yazılır?

Gönderi üzerine tam, doğru ve okunaklı adres ve posta kodu yazma örneği yukarıdaki gibidir. * Posta pulu zarfın sağ üst köşesinde, * Gönderici adresi ve posta kodu zarfın sol üst köşesinde, * Alıcının adresi ve posta kodu, zarfın sağ alt kısmına ve zarfın alt kenarında 2- 2,5 cm boşluk kalacak şekilde olmalıdır.

Mektup alıcı ne tarafa yazılır?

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.

A4 zarfta adres nereye yazılır?

1) Gönderici adı, soyadı, adresi mektup zarfının sol üst kısmına yazılmalı. 2) Alıcı adı, soyadı, adresi mektup zarfının sağ alt kısmına yazılmalı. 3) Zarfın sağ üst kısmını boş bırakmaya özen gösterin. Çünkü sağ üst kısma posta pulu eklenecektir.

Evrak gönderirken adres nereye yazılır?

1) Gönderici adı, soyadı, adresi mektup zarfının sol üst kısmına yazılmalı. 2) Alıcı adı, soyadı, adresi mektup zarfının sağ alt kısmına yazılmalı.

Sokak adresi nasıl yazılır?

Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimelerinin baş harfleri büyük harfle başlar.

Mektup Nasıl Yazılır ve kuralları nelerdir?

  • Mektuplar kurşun kalemle değil tükenmez ya da mürekkepli kalemlerle yazılmalıdır. ...
  • Mektuplar tükenmez ya da mürekkepli kalemle yazılacağı için sayfanın arkasında izi çıkar. ...
  • Sağ kısma tarih yazılmalıdır.
  • Mektubun giriş kısmında hitap sözcüğü yazılır. ...
  • Mektup ne çok kısa ne de çok uzun olmalıdır.
Daha fazla öğe...

Tebrik kartına isim yazılır mı?

Aile yakınlarına ve dostlara gönderilen tebrik kartlarında unvan yazılmaz, yalnızca kişinin adı ve soyadı yazılır ve imzalanır.

Kartpostala kimin adresi yazılır?

Ayrıca pul ve adres bölümlerini de göz önüne aldığımızda bu yazıları kısa ve öz tutmakta fayda vardır. Kartpostalın sağ üst köşesi pul veya pullar için ayrılmış bölümdür. Hemen altına, yani sağ alt köşeye ise gönderilecek olan kişinin adresi yazılmalıdır.

Sokak isimleri nasıl yazılır?

Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb.