Sumuksu akinti neden?

İçindekiler:

  1. Sumuksu akinti neden?
  2. Gebeliğin ilk haftalarında akıntı nasıl olur?
  3. Sarı sümüksü akıntı hamilelik belirtisi mi?
  4. Kokulu şeffaf akıntı neden olur?
  5. Hamilelikte beyaz sümüksü akıntı neden olur?
  6. Sarı akıntı adet belirtisi mi?

Sumuksu akinti neden?

Sümüksü Vajinal akıntılar: Genellikle cinsel uyarılma esnasında gelen bu tür akıntı uyarılma geçtikten sonra kesilir. Ayrıca adet döngüsünün başında ve sonunda da gelebilir. Genellikle kadının vücudunda meydana gelen hormonal değişimlerden kaynaklanır, kokusuz ve renksiz olduğu sürece endişe edilecek bir durum yoktur.

Gebeliğin ilk haftalarında akıntı nasıl olur?

Gebelikte genellikle vajinal akıntının rengi beyaz, sarı ya da koyu renkli olur. Fakat hamileliğin neredeyse her anında annede şeffaf ve renksiz bir akıntı olur. Daha sonrasında bu akıntı beyaz renge döner. Gebelikte beyaz akıntı giderek koyulaşabilir.

Sarı sümüksü akıntı hamilelik belirtisi mi?

Rahimdeki bebek geliştikçe vajinal akıntı sürebilmektedir. Akıntının rengi sarı ise bu enfeksiyon riskini düşündürmektedir. Pembe akıntı ise yerleşme kanaması olarak değerlendirilmektedir ve bu normaldir. Döllenen yumurtanın rahim içinde bir yer bulma çabası sonucu böylesi hafif bir kanama yaşanabilmektedir.

Kokulu şeffaf akıntı neden olur?

Bakteriyel Vajinosis-Gardnerella Vaginalis: Şeffaf, genelde renksiz, balık gibi kötü kokulu, bol miktarda akıntı olur. Koku ilişkide daha belirgin hissedilir. Vajinal kötü kokulu akıntının en sık nedeni bakteriyel vajinosis enfeksiyonudur.

Hamilelikte beyaz sümüksü akıntı neden olur?

Bu akıntı hamilelikte beyaz sümüksü akıntı kıvamına gelebilir, bu bebeğin yerleşmesi ve hormonların tavan yapmasından kaynaklanmaktadır. Bebek büyüdükçe, ihtiyaçları değişir ve vücut buna uyum sağlamak için, hormon salgısını güncel tutmalıdır. Hamilelikte beyaz sümüksü akıntı da bu güncellemenin bir sonucudur.

Sarı akıntı adet belirtisi mi?

Adet döneminin yaklaşması Çünkü bu dönemde vajina daha fazla mukus üretir. Akıntının sarı renkli olmasının nedeni, az miktarda adet kanı ile normal ve beyaz renkli akıntının karışmasından kaynaklanıyor olabilir. Çok açık sarı renkli akıntı da adet öncesi yaygın olarak görülmektedir ve normaldir.