Begonvil çelikleme hangi ayda yapılır?

İçindekiler:

  1. Begonvil çelikleme hangi ayda yapılır?
  2. Begonvil budama zamanı ne zaman?
  3. Begonvil tohumdan nasıl yetiştirilir?
  4. Begonvil kışın nasıl korunur?
  5. Begonvil yazın budanır mı?
  6. Begonya tohumu kaç günde çıkar?
  7. Begonvil soğuğa dayanır mı?
  8. Begonvil Saksida olur mu?
  9. Begonvil güzel kokar mı?

Begonvil çelikleme hangi ayda yapılır?

Çelik alma işlemi için en uygun zaman özellikle çiçek döktüğü sonbahar ayları olmalıdır. Sonbahar ayında bitkiden budamış olduğunuz çelikleri yukarıda belirtilen iki şekilde toprak ya da saksıya ekebilirsiniz.

Begonvil budama zamanı ne zaman?

Sarmaşık tarzında bahçede yetişen begonvilin budama işlemi: Bitkinin ilk çiçeklenmesinden sonra yapılır. Kış sonu ya da bahar başı yapılan budama bitkiyi olumsuz yönde etkiler. Ayrıca yine aynı şekilde sonbahar ya da kış başı yapılan budama ise kış mevsiminde begonvilin soğuktan etkilenip ölmesine neden olabilir.

Begonvil tohumdan nasıl yetiştirilir?

Begonvil tohumu ortalama 7 ila 10 gün içerisinde çimlenmesi mümkündür. Bu bekleme sırasında toprağı abartılmayacak derecede arada bir nemlendirebilirsiniz. Sonrasında çimlenen tohum, toprağın arasından sıyrılarak; gün yüzüne çıkar. Çimlenen tohumu, güneş ile temasını engelleyerek; fide olmasını beklemeniz gerekir.

Begonvil kışın nasıl korunur?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi soğuk kış şartlarına dayanabilen bir çiçek değildir. Özellikle don olaylarının yaşandığı yerlerde hayatta kalmaları çok zordur. Sarmaşıkların yerine saksıya dikilen begonviller kışın sert geçtiği yerlerde evin içine alınarak soğuklardan korunabilir.

Begonvil yazın budanır mı?

Budama. Yaz boyunca yapılmalı. Kış sonu / bahar başı budamaları azdırır. Sonbahar / kış başı budaması kışın soğuktan fazlaca etkilenip tamamen ölmesine sebep olabilir.

Begonya tohumu kaç günde çıkar?

Naylon elbette toprağa değmemelidir. Begonya tohumlarının çimlenmeye başlamaları 1 hafta ile 6 hafta arasında değişir.

Begonvil soğuğa dayanır mı?

Kış soğuklarına dayanıklı bir çiçek değildir. Özellikle kış aylarının sert geçtiği ve don olaylarının yaşandığı şehirlerde bahçede yaşama imkanı oldukça zordur. Bunun yerine saksıya dikilmiş olan begonviller kışın sert geçtiği yerlerde evin içine alınarak korunabilir. Bahar ayının başlangıcında balkona çıkarılır.

Begonvil Saksida olur mu?

Begonvil sarmaşık ve çalı formunun yanı sıra saksıda da yetişebilir. Özellikle kış aylarının soğuk geçtiği bölgelerde saksıda begonvil yetiştirmek popülerdir. Fakat saksı seçimi büyük önem taşır. Eğer Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yaşıyorsanız toprak saksı tercih etmelisiniz.

Begonvil güzel kokar mı?

Braktelerin altında küçük sarı renkte görülen asıl çiçekler kokusuzdur. Begonviller sarılıcı bitkilerdir, bu hâlleriyle binaların ya da peyzaj elemanlarının boyu uzunluğunca büyüyebilir. Begonvilin iki türü bulunmaktadır; Mor Çiçekli Begonvil: İlkbaharda açan çiçekleri yazın ve sonbaharda bitki üzerinde kalır.