Boyundan sırta inen ağrı nedir?

İçindekiler:

  1. Boyundan sırta inen ağrı nedir?
  2. Boyun agrisi Sirta vurur mu?
  3. Boyun omuz sırt ağrısı için hangi bölüme gidilir?
  4. Boyun ağrısı ve baş ağrısı neden olur?
  5. Hangi hastalıklar boyun ağrısı yapar?

Boyundan sırta inen ağrı nedir?

Miyofasiyal Ağrı Sendromu adı verilen boyun ve sırt kaslarında duyarlı noktalarla kendini gösteren yumuşak doku kaynaklı ağrılar olabilir. Boyundan çıkan sinirlerin omuz ve koltukaltı bölgesinde sıkışması da Torasik Çıkış Sendromu denilen, boyundan kola yayılan ağrı ve uyuşukluğa neden olan hastalığa yol açabilir.

Boyun agrisi Sirta vurur mu?

Boyun fıtığı da bölge olarak sırta yakın olması nedeniyle sırt ağrısına neden olabilir. Bunun yanı sıra boyun ve sırt omurgalarında oluşan kireçlenmeler de sırt ağrısı nedenlerindendir. Bu ağrıya özellikle kolda güç kaybı, uyuşukluk eşlik ediyorsa bu ağrılar boyun fıtığı habercisi olabilir.

Boyun omuz sırt ağrısı için hangi bölüme gidilir?

Boyun ağrısı adına hastanelerin ortopedi bölümüne gidilmesi gerekiyor. Aynı zamanda fizik tedavi polikliniklerine de başvurulabilir. İlgili doktor gereken tetkik ve tedavi üzerinden bu ağrıların yaşam kalitesini düşürmesine engel olur.

Boyun ağrısı ve baş ağrısı neden olur?

Boyundan gelen baş ağrının nedeni boyun fıtığı, omurilik kanal darlığı, gerilim tipi baş ağrısı, servikal lordoz (boyun düzleşmesi) olabilir.

Hangi hastalıklar boyun ağrısı yapar?

Boyun fıtığı, kireçlenme ve dejeneratif disk hastalığı, servikal dar kanal ve yaralanmalar boyun ya da ense ağrısının sık birer sebebidir. Nadiren tümörler, boyun bölgesinde ağrı sebebi olarak karşımıza çıkabilir. Boğazda uzun süren enfeksiyonlar da şişmiş lenf nodları ile birlikte ense ağrısına sebep olabilir.