Gözlükte 50 beden ne demek?

İçindekiler:

  1. Gözlükte 50 beden ne demek?
  2. Gözlüğün derecesi nerede yazar?
  3. UV 400 güneş gözlüğü iyi mi?
  4. Gözlükte c3 ne demek?

Gözlükte 50 beden ne demek?

Sadece cam uzunluğu ölçülerel bulunur.. Çerçeve kollarında 50 - 20 -150 şeklinde geçer 1. değer olan değer ekartmanı temsil eder.. Örnekten yola çıkarsak 50 mm dir. Çerçeve kollarında 50 - 20 -150 şeklinde geçer 2. değer olan değer Burun - Köprü ölçüsünü temsil eder..

Gözlüğün derecesi nerede yazar?

Yakından bakarsanız, gözlüğün iç tarafına basılmış üç adet rakam görürsünüz. Bu rakamlar genellikle çerçeve sapların (gözlüklerinizi kulaklarınızın arkasında tutan çerçevelerin uzun sapları) birinin iç yüzeyinde görünür.

UV 400 güneş gözlüğü iyi mi?

Hem UVA hem de UVB ışınlarını engelleyen 'UV 400' etiketine sahip bir güneş gözlüğü, gözlerinizin ve göz kenarlarındaki hassas derinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur ve buna ek olarak size rahat bir görüş sunar. ... Fakat kişisel tercihlerinize bağlı olarak aynalı güneş gözlüğü kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur.

Gözlükte c3 ne demek?

2 kategorisindeki camlar %14 ila %43 oranında görünür ışık geçirgenliğine sahiptir. Bu en yaygın kullanılan kategoridir. 3 kategorisindeki camlar yoğun ışık altında spor yapanlar için tasarlanmıştır.