İstanbulkart aktivasyonu nedir?

İçindekiler:

  1. İstanbulkart aktivasyonu nedir?
  2. İstanbulkart nasıl aktif hale getirilir?
  3. İstanbulkart güncelleme nasıl yapılır?
  4. Istanbul kart yenileme nerede yapılır?
  5. Istanbul kart Vizeleme nereden yapılır?
  6. Istanbulkart HES kodu nasıl güncellenir?
  7. Istanbul karta HES kodu güncelleme nasıl yapılır?
  8. Istanbul karta HES kodu tanımlama nasıl yapılır?
  9. Istanbulkart Vizeleme yapılmazsa ne olur?
  10. Istanbul kart vize işlemleri nasıl yapılır?
  11. Öğrenci akbili kaç yaşına kadar geçerli?
  12. Pasif öğrenci akbil alabilir mi?
  13. Istanbul kart başka şehirde geçerli mı?

İstanbulkart aktivasyonu nedir?

istanbul adresi üzerinden verilen hizmet, istanbulkart kullanıcılarının anonim veya kişisel taşıma kartlarını kayıt altına alabilmesini sağlıyor. Kayıt olmak için kısa mesaj ve e-posta doğrulaması yapmanız ve istanbulkart'ınızı ekledikten sonra biletmatikler üzerinden bir aktivasyon işlemi yapmanız gerekiyor.

İstanbulkart nasıl aktif hale getirilir?

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra “+” ikonuna tıklanarak “Kart Ekle” sayfasına geçilir. 2 - “İstanbulkart Ekle” sayfasında eğer kullanılan cihaz NFC destekli ise , NFC 'nin aktif hale getirilmesi için küçük bir uyarı ekranı açılır, bu ekranda “Tamam” tıklanır.

İstanbulkart güncelleme nasıl yapılır?

Yenileme işlemi, İstanbul genelinde bulunan yaklaşık 780 civarında Biletmatik cihazından gerçekleştirilir ve dolum yapılma esnasında yenileme işleminiz otomatik olarak tamamlanır. İndirimli kartlarda yenileme yapılabilmesi için öncelikle kartınızın içinde 5TL bakiye bulunması gerekmektedir.

Istanbul kart yenileme nerede yapılır?

Akbil yenileme işlemi Biletmatik'ler aracılığıyla yapılabiliyor. Bunun için öncelikle akbilinizi Biletmatik'e dokundurarak gelen ekrandan vizelemeyi seçmeniz gerekiyor. 5 TL karşılığında vizeleme işlemi yapılıyor. Bu noktada bir sorun yaşanması halinde ise ALO 153'ten Beyaz Masa'ya ulaşarak destek alabilirsiniz.

Istanbul kart Vizeleme nereden yapılır?

Yılda bir kez yapılması gereken vizeleme işlemini, size en yakın biletmatik'e kartınızı okuttuktan sonra vizeleme işlemini yap butonuna basarak yapabilirsiniz.

Istanbulkart HES kodu nasıl güncellenir?

Öncelikle; Kişisel bilgilerinizi ekrandaki boşluklara doldurunuz ardından İstanbulkart'ınızın üzerinde yazan kart numarasını giriniz. Son olarak HES kodunu giriniz, belirtilen koşulları onaylamanızın ardından kaydet butonuna basınız.

Istanbul karta HES kodu güncelleme nasıl yapılır?

  1. Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığınız HES kodunu ve kişisel bilgilerinizi İstanbulkart sitesindeki gerekli alanlara doldurarak İstanbulkart ve hes kodunuzu eşleştirebilirsiniz.
  2. İstanbulkart HES kodu tanımlama için tıklayınız.
  3. HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor.
Daha fazla öğe...•BE

Istanbul karta HES kodu tanımlama nasıl yapılır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

Istanbulkart Vizeleme yapılmazsa ne olur?

*Kartınızın güncelleme işlemini son vize tarihinin 1 ay öncesinden itibaren son vize tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz. **Kartınızın son vize tarihinden önce güncelleme işlemi yapılmazsa kartınız bloke olacaktır veya tam tarifeye geçecektir.

Istanbul kart vize işlemleri nasıl yapılır?

İndirimli Kartlar için; İndirimli kartlarda vizeleme yapılabilmesi için kartınızın içinde 5TL bakiye bulunması gerekmetedir. Kart, Biletmatik'in kart okuma kısmına yerleştirilir. 2. Biletmatik ekranında "5TL karşılığında güncellemeyi kabul ediyor musunuz?" uyarısı çıktığında onay tuşuna basılır.

Öğrenci akbili kaç yaşına kadar geçerli?

İstanbul'da öğrenciler için aylık 50 lira olan İstanbulkart için yeni düzenleme geliyor. Yeni uygulamaya göre çalışan 20 yaş üstü lise ve 25 yaş üstü üniversite öğrencileri indirimli karttan yararlanamayacak.

Pasif öğrenci akbil alabilir mi?

Çomaklı, Habertürk'te katıldığı canlı yayında “Bizde pasif öğrenci denilen kaydını yenilemeyen öğrencidir. Kaydını yapmayan öğrenciye kimlik kartı verilmediği için bu kişiler öğrenci indiriminden yararlanamıyor” dedi.

Istanbul kart başka şehirde geçerli mı?

Ulaşımda her şehirde farklı kart kullanma dönemi kapanıyor. Artık tek kartla farklı şehirlerde toplu taşıma araçlarına binilecek. Bakan Elvan, "Sistemi yaygınlaştıracağız" dedi..