%40 engelli raporuyla araba alınır mı?

İçindekiler:

  1. %40 engelli raporuyla araba alınır mı?
  2. Engelli aracını bir başkası kullanabilir mi?
  3. Zihinsel engelli aracını kimler kullanabilir?
  4. Engelli aracı şehir dışına çıkabilir mi?
  5. Özel tertibatlı araçları ruhsat sahibi dışında kimler kullanabilir?
  6. Otomatik vites özel tertibat sayılır mi?

%40 engelli raporuyla araba alınır mı?

 ve üzeri engele sahip olan bireylerin engelli raporlarında “özel engelli aracını” kullanmaya engel bir durumlarının olmadığı belirtiliyorsa, özel araçlarını kullanabilirler. Bu bireyler %40 ve üzeri engelliliğe sahip bireyler gibi H sınıfı ehliyete sahip olmalıdır ve ÖTV'siz araçlarını galeriden satın alabilirler.

Engelli aracını bir başkası kullanabilir mi?

* Özel tertibatlı aracı bir başkası kullanabilir mi ? Bu soruya hem evet hem de hayır olacak cevap vermek mümkün. Şöyle ki; H sınıfı ehliyeti olan engelli sürücünün özel donanıma sahip engelli aracını kendisi ile birlikte aynı engeli bulunan H sınıfı ehliyeti olan engelli kişiler de kullanabilecek.

Zihinsel engelli aracını kimler kullanabilir?

Engelliler adına alınan H sınıfı sürücü belgeli araç, engellilere özel donanıma sahip değilse, herkes tarafından kullanılabilir. Engelli kişinin aile bireyleri, arkadaşları ve yakınları aracı kullanabilirler.

Engelli aracı şehir dışına çıkabilir mi?

Engellilik oranı yüzde 90 ve üzeri olup ta (araçta özel donanım olsun olmasın) ötv indirimli araç alan kişilerin adlarına alınan otomobilleri de kendileri, eşleri ve üçüncü dereceye kadar yakın akrabaları kullanabilir. Yurt dışına ve şehir dışına çıkmalarında bir kısıtlılık bulunmamaktadır.

Özel tertibatlı araçları ruhsat sahibi dışında kimler kullanabilir?

Özel Tertibatlı Engelli Aracını Kimler Kullanabilir? Araç sahibinin eşi, Üçüncü dereceye kadar akrabalar, Noterde düzenlenmiş iş akdiyle sözleşmeli şoför.

Otomatik vites özel tertibat sayılır mi?

Manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.