Jinekomasti neden kaynaklanır?

İçindekiler:

  1. Jinekomasti neden kaynaklanır?
  2. Jinekomasti tehlikeli mıdır?
  3. Jinekomasti kimlerde görülür?
  4. Jinekomasti tedavi edilmezse ne olur?
  5. Jinekomasti için hangi bölüme gitmek gerekir?
  6. Jinekomasti kaç yaşına kadar tedavi edilir?
  7. Jinekomasti hangi yaşlarda olur?
  8. Jinekomasti ameliyatı devlet karşılıyor mu?
  9. Jinekomasti ameliyatı devlet hastanesi yapıyor mu?
  10. Jinekomasti yaş ilerledikçe geçer mi?
  11. Yalancı jinekomasti nedir?
  12. Jinekomasti mi kilo mu?
  13. Sirozda jinekomasti neden olur?
  14. Erkeklerde Jinekomasti nasıl geçer?

Jinekomasti neden kaynaklanır?

Jinekomasti genel olarak hormonal dengesizlik sonucu meydana gelir. Erkekte testeron hormonu azalır, östrojen hormonu gereğinden fazla artarsa jinekomasti görülür. Hormonal dengesizlikler dışında kullanılan ilaçlar, bitkisel ürünler veya çeşitli hastalıklarda jinekomasti oluşumuna neden olabilir.

Jinekomasti tehlikeli mıdır?

Bebeklik ve yaşlılıkta da gözlenebilen jinekomasti, en sık ergenlik döneminde ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde yapılan bir çalışmaya göre, ergenlik dönemindeki erkeklerde gözlenme sıklığı 4,6'dır. Jinekomasti, sağlığa zararlı bir durum olmamasına karşın, kişinin kendisinde sıkıntıya ve utanmaya yol açmaktadır.

Jinekomasti kimlerde görülür?

Her iki meme de düzensiz olarak etkilenip birbirinden farklı boyutlara ulaşabilir. Yenidoğanlar, ergenlik çağındaki erkekler ve yaşlı erkekler, hormon düzeylerindeki normal değişikliklerin bir sonucu olarak jinekomasti geliştirebilirler.

Jinekomasti tedavi edilmezse ne olur?

Ortaya çıkan meme büyümesi rahatsızlığı görüntü kalitesini de düşürmesinden dolayı tedavi edilmesi gereken estetik bir sorundur. Tedavi edilmediği durumlar meydana gelirse meme büyümesi muhtemel olarak devam ederek ilerleme sürecine girecektir.

Jinekomasti için hangi bölüme gitmek gerekir?

Jinekomasti rahatsızlığı estetik ve plastik cerrahi alanına girer. Bu branştaki tüm doktorlar bu ameliyatı yapabilirler. Plastik cerrahlar vücudunuza zarar vermeden ve estetik bir şekilde bu ameliyatı yapabilirler. Eğer böyle bir şüpheniz varsa hiç zaman kaybetmeden bir plastik cerraha görünmeniz gerekir.

Jinekomasti kaç yaşına kadar tedavi edilir?

Klinik seyir: Bebeklik döneminde görülen jinekomastilerin hemen hepsi kendiliğinden düzelir. Ergenlik döneminde en erken 10-12 yaşta sıklıkla 13-14 yaşta ortaya çıkar ve %85-90'ı 6-36 ay içinde tedavisiz geçer. Nadiren 17 yaşına kadar sürer. Ancak vakaların bir bölümünde erişkin döneminde de devam eder.

Jinekomasti hangi yaşlarda olur?

2. Ergenlik döneminde: Ergenlik döneminde hormon seviyeleri değişmektedir (genellikle 12 ila 14 yaş arası). Meme büyümesi, genellikle ergenliğin başlamasından 6 ay ila 2 yıl sonra ortadan kalkar. 3. Orta yaş ve sonrası: Meme büyümesi genellikle 50-80 yaş arası erkeklerde zirve yapar.

Jinekomasti ameliyatı devlet karşılıyor mu?

Jinekomasti Ameliyatı, plastik cerrahi uzmanları tarafından yapılan estetik ameliyattır. SGK tarafından karşılanmamakktadır. SSK tarafından bir ameliyatın karşılanması için, tıbbı bir gereksinim olması gerekmektedir. Erkeklerde meme büyümesi, kişiyi görsel olarak rahatsız etmektedir.

Jinekomasti ameliyatı devlet hastanesi yapıyor mu?

Devlet hastanelerinde jinekomasti ameliyatı ücret karşılığında yapılır. Jinekomasti yapan devlet hastaneleri ancak heyet raporunuz var ise ücretsiz jinekomasti ameliyatı yapar.

Jinekomasti yaş ilerledikçe geçer mi?

Yalancı jinekomastide; ergenlik çağındaki bireyin memesinde büyüme görülür ancak bu büyüme yaklaşık 18 ayda kaybolur. Gerçek jinekomastide; bireyde ergenlik çağında oluşan jinekomasti 18 yaşını geçmiş bireyde hala kaybolmaz ve büyüme devam eder.

Yalancı jinekomasti nedir?

Halk arasında jinekomasti olarak bilinen erkek meme büyümesi ise 'yalancı jinekomasti (psödojinekomasti)' dir. Çift taraflı büyüme olarak izlenen bu durumda meme dokusu değil yağ dokusu depolanması mevcuttur. Meme büyümesi şikayetiyle başvuran hastaların çoğu yalancı jinekomasti sahibidir.

Jinekomasti mi kilo mu?

Jinekomasti sadece şişman erkeklerde görülmez. Normal kiloya sahip, düzenli spor yapan erkeklerde de Jinekomasti görülebilir. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de meme dokusu (gland dokusu) bulunur.

Sirozda jinekomasti neden olur?

· Siroz: Karaciğer yetmezliğinin son aşaması olan sirozda, hormonların kanda taşınmasından sorumlu birtakım proteinlerin üretimi aksadığından, östrojenin kandaki düzeyi göreceli artabilir. Bunun sonucu olarak jinekomasti gelişebilir.

Erkeklerde Jinekomasti nasıl geçer?

Erkeklerde görülen meme büyümesinin tedavisi ameliyattır. Başka herhangi bir şekilde görünümü giderilmemektedir. Bu ameliyatlar kolaylıkla yapılmaktadır. Hastaların dikkat etmesi gereken durum ameliyatı yapacak doktorun plastik cerrah olmasıdır.