Evde orkide bakımı nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Evde orkide bakımı nasıl olmalı?
  2. Orkide suyu sever mi?
  3. Orkide ne kadar zamanda sulanır?
  4. Orkide çiçeği hangi ortamı sever?
  5. Orkide çiçeklerini döktükten sonra ne zaman çiçek açar?

Evde orkide bakımı nasıl olmalı?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide suyu sever mi?

Orkide sulama da genel kabul görmüş bir kural saksı harcı tamamen ıslanana kadar sulamaktır. Bu nedenle dökme sulama da bol suya ihtiyaç vardır. Eğer su kaynağınız orkideler için uygunsa çeşme altına tutarak sulama yapabilirsiniz.

Orkide ne kadar zamanda sulanır?

Sıkça yapılan bir hatanın aksine orkideleri her gün sulamak pek sağlıklı bir yaklaşım değil. Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz. Sulama yaparken mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Orkide çiçeği hangi ortamı sever?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephede de büyüyebilirler ancak bir perde ile korunmaları sağlıklı olur.

Orkide çiçeklerini döktükten sonra ne zaman çiçek açar?

Çünkü bakımına güzelce devam ettiğiniz zaman çok hızlı büyüdüğünü göreceksiniz. Budanan orkideler 8-12 hafta sonra çiçek açacak.