Yatsı namazından sonra vitir namazı kılmak şart mı?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazından sonra vitir namazı kılmak şart mı?
  2. Yatsı namazı vitir vacip Kılınmazsa ne olur?
  3. Vitir vacip namazı kazası nasıl niyet edilir?
  4. Vitir namazı Kılınmasa olur mu?
  5. Tesbih namazı kılmak farz mıdır?
  6. Vacip kılmamak günah mıdır?
  7. Selati vitir namazında kunût duası yerine ne okunabilir?

Yatsı namazından sonra vitir namazı kılmak şart mı?

Vitir namazı farz mıdır? Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir (İbn Kudâme, el-Muğnî, II, 591-594).

Yatsı namazı vitir vacip Kılınmazsa ne olur?

Yatsı ile vitir namazı ayrı ayrı namazlardır. Birinin kılınmaması diğerine engel olmaz.

Vitir vacip namazı kazası nasıl niyet edilir?

Vitir Namazının kazası için; “Niyet ettim Allah rızası için, vaktine yetişip de kılamadığım vitir namazını kılmaya” veya “Niyet ettim Allah rızası için, üzerimde olan bir vitir namazını kaza etmeye.” şeklinde niyet edilerek 3 rekat aynı şekilde kılınır. Vitrin kazası farz değil vaciptir.

Vitir namazı Kılınmasa olur mu?

Fakat uyanabilecek olan kişilerin vitir namazını gece sonunda, yani imsak vaktinden bir süre önce kılınması daha fazilet olduğu bilinmektedir. ... Vaktinde kılınamamış olan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vacip olmaktadır. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnet olmaktadır.

Tesbih namazı kılmak farz mıdır?

Bu namaz, Hanefîler'e göre mendup (müstehap), Şâfiîler'e göre sünnettir. Bununla birlikte abdest aldıktan hemen başka bir sünnet veya farz namaz kılınacaksa, kılınan namaz aynı zamanda abdest namazı yerine de geçer.

Vacip kılmamak günah mıdır?

Hanefilik'te. Hanefilerde genel görüşe göre vâcibin terk edilmesi, tahrîmen mekrûhtur. Yâni harama yakın mekrûhtur. Fakat haram değildir.

Selati vitir namazında kunût duası yerine ne okunabilir?

Eğer bir kişi vitir namazının 3. rekatında okunan Kunut duasını bilmiyorsa ya da ezberleyemiyorsa "Rabbenâ âtina fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve qınâ azâbe'n-nâr" (Bakara, 201) ayetini okuyabilirler.