Sekonder hastalık nedir?

İçindekiler:

  1. Sekonder hastalık nedir?
  2. Sekonder yaşam nedir?
  3. Sekonder maki nedir?
  4. Sekonder ne anlama gelir?
  5. Travmaya sekonder ne demek?
  6. Yüz primer nedir?
  7. Sekonder Osteoporoz ne demek?
  8. Sekonder devre ne demek?
  9. Sekonder ne demek sağlık?
  10. Kızılçam maki türü mü?
  11. Sekonder Travmatizasyon nedir?
  12. Sekonder muayene nedir?
  13. Nail primer ne demek?
  14. Göz primer nedir?
  15. Sekonder osteoporoz Nedenleri Nelerdir?

Sekonder hastalık nedir?

Sekonder yani ikincil Raynaud fenomeni tanımı ise; altta yatan bir romatolojik hastalık, kanser veya damar hastalığı olduğunu anlatır.

Sekonder yaşam nedir?

Sekonder yaşlanma ise hastalıklar ve çevresel faktörlerin (Ekzos dumanı, sigara dumanı, ultraviole radyasyon) etkisiyle ortaya çıkan yaşlanmadır. Primer yaşlanmayı yavaşlatmak maksimal yaşam süresinde artmaya, sekonder yaşlanmayı yavaşlatmak ise ortalama yaşam süresinde artmaya sebep olmaktadır.

Sekonder maki nedir?

Maki, Akdeniz bölgesindeki iklim şartlarına ve yetişme ortamına uyum sağlamış, sert yapraklı, sık dallı herdem yeşil 2 m veya daha boylu çalılardan oluşan bitki topluluğuna denir. ... Orman vejetasyonunun tahribi sonucu oluşan maki örtüsüne de sekonder maki denir. Sekonder maki, sığ ve kurak yetişme ortamında bulunur.

Sekonder ne anlama gelir?

Sekonder tıp biliminde ilk olmayan, sonradan değişik sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan durumlar için kullanılan bir sözcüktür. Eğer tıpta bir hastalığın sekonder belirtilerinden söz ediliyorsa temel yani diğer ifade ile primer ( birincil) belirtilerinden daha farklı belirtilerinden bahsediliyordur.

Travmaya sekonder ne demek?

İkincil travma, adından da anlaşılacağı gibi travmatik olaya doğrudan maruz kalan değil, olaya şahit olan ya da yazılı-görsel medya aracılığıyla olayı izleyen kişilerin “travmatize” olması anlamına gelmektedir. İkincil travmanın neredeyse tüm toplum tarafından yaşandığı zaman 1999 Marmara depremi olmuştu.

Yüz primer nedir?

Primer, derinlemesine temizlenmiş olan cilde makyajdan önce uygulanan bir katmandır. Primer, makyaj ile cilt arasında bir katman görevi görür. Pürüzsüz ve makyaj bazı uygulanmış olan bir cildin üzerine fondöten ve pudra uygulandığı zaman çok daha güzel ve başarılı bir sonuç alabilirsiniz.

Sekonder Osteoporoz ne demek?

Sekonder osteoporoz altta yatan bir hastalık veya kullanılan ilaçlara bağlı gelişen osteoporozdur. Özellikle premenapozal kadınlar veya genç erkeklerde ortaya çıkan, tedaviye rağmen kemik kaybı olan ve yeni kırık gelişen durumlarda sekonder osteoporozdan şüphelenilmelidir.

Sekonder devre ne demek?

Isıtan veya soğutan akışkanın dolaştığı primer devre, 2. Isıtılan veya soğutulan akışkanın dolaştığı sekonder devre, ... Isı transfer plakalarının yüzeyleri, akışkanı yüksek türbülanslı bir akışa zorlayan özellikte şekillendirilmiştir.

Sekonder ne demek sağlık?

Sekonder tıp biliminde ilk olmayan, sonradan değişik sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan durumlar için kullanılan bir sözcüktür. Eğer tıpta bir hastalığın sekonder belirtilerinden söz ediliyorsa temel yani diğer ifade ile primer ( birincil) belirtilerinden daha farklı belirtilerinden bahsediliyordur.

Kızılçam maki türü mü?

Ege ve Akdeniz bölgesinde aynı zamanda maki bitki örtüsü de yayılış göstermekte. Hem kızılçam ormanları hem de maki bitki örtüsünü oluşturan bitki türleri yangınlarda kolayca yanabiliyor. Ancak kızılçam ve maki bitki örtüsü yangına uyum sağlamış türlerdir.

Sekonder Travmatizasyon nedir?

İkincil travma, adından da anlaşılacağı gibi travmatik olaya doğrudan maruz kalan değil, olaya şahit olan ya da yazılı-görsel medya aracılığıyla olayı izleyen kişilerin “travmatize” olması anlamına gelmektedir.

Sekonder muayene nedir?

Sekonder bakı; detaylı bir anamnez, travma ile başvuran hastanın tepeden tırnağa değerlendirilmesi ve ayrıntılı tetkiklerle atlanan bir şeyin olup olmadığının araştırılmasını kapsar. Sekonder bakı, primer bakı tamamlanmadan başlamaz ve mümkünse primer bakıyı gerçekleştiren sağlık personeli tarafından yapılmalıdır.

Nail primer ne demek?

Primer Nedir? Jel Öncesi Doğal Tırnak Kısmına Çok az Sürülür yağı alarak Jelin Daha iyi yapışmasını Sağlar ve Jelin Çabuk Bozulmasını Önler.

Göz primer nedir?

Golden Rose > GÖZ > MAKYAJ BAZI > Eyeshadow Primer. Göz makyajı yapmadan önce göz kapağına uygulanan bu ürün, farın göz kapağında birikme yapmasını önler, göz makyajının daha kalıcı olmasını ve farların renginin daha canlı görünmesini sağlar. Kolay uygulanır, pürüzsüz bir şekilde yayılır ve çabuk kurur.

Sekonder osteoporoz Nedenleri Nelerdir?

Sekonder osteoporozun sebepleri nelerdir?
  • Hormonal hastalıklar :
  • Uzun süren hareketsizlik dönemi (felç, çok yaygın kırıklar v. s.)
  • Mide ve barsaklarla ilgili bazı hastalıklar. ...
  • Gebelik ve uzun süren emzirme dönemi.
  • Kronik (müzmin) akciğer hastalıkları
  • Uzun süren alkol kullanımı (alkolizm)
Daha fazla öğe...