Tebligat nedir ne için gönderilir?

İçindekiler:

  1. Tebligat nedir ne için gönderilir?
  2. Muhtara gelen tebligat alınmazsa ne olur?
  3. Tebligatlar nereden görebilirim?
  4. PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?
  5. Tebligat belgesi ne demek?
  6. Muhtara tebligat nasıl yapılır?
  7. UYAP tebliğ sayılır mı?
  8. Ihtarlı tebligat nedir?
  9. Cepli tebligat nedir?

Tebligat nedir ne için gönderilir?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kağıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kağıda “tebligat” adı verilir.

Muhtara gelen tebligat alınmazsa ne olur?

1- Tebligat yapılacak kişinin kendisi veya tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri (yakını, çalışanı gibi) gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse (tebligatı teslim almak istemezse), tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı ancak o zaman o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine teslim ...

Tebligatlar nereden görebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

PTT sitesi üzerinden kargo tebligat sorgulamak için; l İnternet üzerinden gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin. l 13 haneli kargo barkod numarasını açılan pencerede gerekli boşluğa yazın. l Sağ tarafta mavi renkli kutuda yer alan "Sorgula" sekmesine tıklayın ve kargonuzla ilgili bilgileri görüntüleyin.

Tebligat belgesi ne demek?

Resmi bir işlem hakkında bilgilendirme niteliği taşıyan belgelere tebligat denir. Tebligatlar mahkeme, adliye, Cumhuriyet Savcılığı ve icra daireleri gibi kurumlar tarafından gönderilir. Birçok konu hakkında tebligat gönderilir. Tebligatın üzerinde nereden ve neden gönderildiği hakkında bilgi verilir.

Muhtara tebligat nasıl yapılır?

Mahkeme, savcılık, icra müdürlüğü gibi resmi kurum ve kuruluşlar tarafından gönderilen tebligatlarda, ya da trafik cezalarında posta geldiğinde adreste kimsenin olmaması halinde, postacı kapıya haber verme kağıdı yapıştırır, evrakı da mahalle muhtarına bırakır. Bu tebligatlar geçerlidir.

UYAP tebliğ sayılır mı?

Burada dikkat edilmesi gereken kanunda "öğrenme" ifadesine yer verilmiş olmasıdır. Tebligat bir öğrenme biçimidir ancak her öğrenme tebligat değildir. Bu durumda UYAP'tan bir kararın görülmesi öğrenmedir ancak tebligat değildir.

Ihtarlı tebligat nedir?

Tebliğin konusu ile hangi merci tarafından çıkarıldığı bilgilerinin yer aldığı ve otuz gün içinde başvurulmadığı takdirde tebliğin yapılmış sayılacağı ihtarını içeren bildirim, muhataba o ülkenin mevzuatının izin verdiği yöntemle gönderilir.

Cepli tebligat nedir?

Kapalı tebligatta tebliğ yapılacak kişi ya da kuruma duruşma günü ve saati, keşif günü ve saati, ihtar, şerh, karar, bilirkişi raporu veya iddianame gibi evrakların tebliği yapılmaktadır. Bu tebligat türü cepli tebligat olarak da bilinmektedir.