1 kilo kornişon turşu nasıl kurulur?

İçindekiler:

  1. 1 kilo kornişon turşu nasıl kurulur?
  2. 1 litre turşu suyuna ne kadar tuz konur?
  3. Sicak suyla yapilan turşu ne zaman olur?
  4. Kavanozda kornişon nasıl yapılır?
  5. 4 litre turşu suya ne kadar tuz konur?

1 kilo kornişon turşu nasıl kurulur?

Salatalık Turşusu 1 Kg'lık Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce salatalıklarımızı yıkıyoruz. Cam kavanoza yerleştiriyoruz. ...
  2. Daha sonra geri kalan kaya tuzu, limon tuzu, şekerimizi de alıp, ağzını sıkıca kapatıp, ters çeviriyoruz, 1 gün yerinden kaldırmayınız,
  3. Ertesi gün güneş almayan ve serin bir yere koyun.

1 litre turşu suyuna ne kadar tuz konur?

Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu oranlara bir de dilerseniz limon suyu, limon tuzu gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Sicak suyla yapilan turşu ne zaman olur?

Malzemeleri 1 kg luk kavanoza aralarına sarımsak ekleyerek dolduruyoruz. Üstüne tuz ve şekerle karıştırdığımız sirkeyi ekliyoruz. Ters çevirip 8 saat bekliyoruz. Sonra düz çevirip karanlık bir yere koyuyoruz yaklaşık 15 günde oluyor bulanma bozulma olmuyor ayrıca kıtır kıtır bir turşu oluyor.

Kavanozda kornişon nasıl yapılır?

Her bir kavanoza 1 çay bardağı sirke ,1 yemek kaşığı tuz ,3-4 tane limon tuzu ,1 çay kaşığı toz şeker koyun. Üzerine de üstünü kaplayacak şekilde kaynar suyu ekleyip kapağı sıkıca kapatın. Diğer kavanoza da aynı işlemi yapın. Kavanozları 3-4 kere iyice karışacak şekilde alt üst edin.

4 litre turşu suya ne kadar tuz konur?

Kaya tuzları daha sert bir yapıda olmaları nedeniyle malzemeleri sofra tuzuna kıyasla çok daha iyi koruyor. Ortalama 1 litrelik bir kavanozda turşu yapacaksanız tuz oranı 1,5 yemek kaşığı kadar olmalı. 3,5 su bardağı içme suyu, 1,5 yemek kaşığı tuz ve 150 ml kadar sirke nefis bir turşu yapmanıza yardımcı olacaktır.